Teema- ja harrastekurssit Kainuussa 2014

Teema- ja harrastekurssit ohjaavat kehitysvammaisia lapsia, nuoria ja aikuisia erilaisiin vapaa-ajantoimintoihin ja mahdollistavat irtioton arjesta. Kainuun Opistossa Mieslahdessa järjestetään ensi kesänä viisi kurssia.

Teema- ja harrstekurssit tukevat osallistujien yhteistyötaitoja, itsenäistymistä, itsensä kehittämistä, kommunikointia ja luovuutta. Net sisältävät teemansa mukaisen toiminnan lisäksi monipuolista ohjattua vapaa-ajantoimintaa. Tärkeimpiä syitä osallistua ovat ystävät, vertaistoiminta, mukava tekeminen, virkistäytyminen ja vaihtelu arjen rutiineihin. Kurssilta voi löytää uuden harrastuksen ja saada monipuolisia kokemuksia ja elämyksiä. Toiminta mahdollistaa myös vanhemmille ja läheisille loman sekä omais- ja perhehoitajille lakisääteisen vapaan.
         
Kurssit ovat ensisijaisesti ostopalvelutoimintaa kunnille ja kuntayhtymille. Toiminta on valtakunnallista, ja kursseille voi hakea eri puolilla Suomea asuvat. Osallistuja voi hakea kustannuksiin tukea myös seurakunnan diakoniatyöltä tai maksaa ne itse. Hintaan sisältyvät täysihoito, ryhmävakuutus, ohjattu toiminta, materiaalit ja ympärivuorokautinen huolenpito. Maksu laskutetaan jälkikäteen kahden viikon kuluessa kurssin päättymisestä.


Maksusitoumuksen hakeminen

Kustannuksiin voi hakea maksusitoumusta kotikunnalta tai kuntayhtymältä. Maksusitoumus voi perustua kehitysvamma-, vammaispalvelu- tai sosiaalihuoltolakiin tai omaishoidon tuesta tai toimeentulotuesta annettuun lakiin. Kustannuksia voi hakea myös omais- tai perhehoitajan vapaiden pitämiseksi tai harkinnanvaraiseksi perheen jaksamista tukevaksi palveluksi. Osallistuja voi hakea kustannuksiin tukea myös seurakunnan diakoniatyöltä tai maksaa sen itse.

Maksusitoumuksella kunta voi mahdollistaa osallistujalle sopeutumisvalmennusta., virkistys- ja lomapalvelua sekä perheille tilapäishoitoa tai omaishoidon vapaita. Kunta voi periä kurssilaiselta omavastuuosuuden asiakasmaksuna. Maksusitoumuksen hakemiseen voi käyttää Palvelusäätiön laatimaa lomaketta.

Maksusitoumusta tulee hakea hyvissä ajoin ennen kurssia, ja kurssin tarve kannattaa perustella huolellisesti. Perusteluissa on hyvä kertoa omasta elämäntilanteesta ja kurssin tärkeydestä. Hakemukseen voi liittää halutessaan esim. lääkärin, opettajan tai muun tahon lausunnon.
Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Teema- ja harrastekurssille ilmoittautuminen 11.4.2014 mennessä. Kurssille ilmoittaudutaan tällä lomakkeella. Tulosta lomake ja lähetä se osoitteeseen:
Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, Ryhmäpalvelut, Pinninkatu 51, 33100 Tampere.

Kurssille voi ilmoittautua vaikka kunnan maksusitoumuspäätös ei olisikaan vielä tehty. Kurssit toteutuvat, jos niihin on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia. Kursseille voivat hakea myös tiedoissa mainitun kohderyhmän ulkopuoliset hakijat. Ikärajat eivät ole ehdottomia. Mahdollisia vapaita paikkoja voi tiedustella hakuajan jälkeen.

Kainuun alueen kurssit

Kainuun Opisto
Tahvintie 4, 88380 Mieslahti

Kainuun Opisto on monien mahdollisuuksien kurssikeskus, joka sijaitsee kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä Paltamon Mieslahdessa. Etäisyys opistolle on Kajaanista 35 ja Oulusta 140 kilometriä.

    Hinta: 745 / 900 € (ma klo 13 – pe klo 13)
    Hakuaika päättyi 11.4.2014

Kesän sävelet – laulun ja tanssin pyörteissä

    Aika: 30.6.–4.7.2014 (vko 27, ma–pe)
    Sisältö: Perehdytään suomalaiseen kansanperinteeseen leikkien, laulaen ja tanssien
    Osallistujat: Nuoret ja aikuiset, omana ryhmänä alle 16-vuotiaat lapset

Luonnosta voimaa – kesän värit, äänet ja tuoksut

    Aika: 7.–11.7.2014 (vko 28, ma–pe)
    Sisältö: Perehdytään luontoon ja kesämaiseman aistielämyksiin
    Osallistujat: Ensisijaisesti vaikeavammaiset nuoret ja aikuiset

Suomipop – laulaen, soittaen ja tanssien

    Aika: 14.–18.7.2014 (vko 29, ma–pe)
    Sisältö: Perehdytään eri ilmaisumenetelmin esiintymistaitoihin
    Osallistujat: Nuoret ja aikuiset

Liikutaan yhdessä – kuntoa ja iloa liikunnasta

    Aika: 21.–25.7.2014 (vko 30, ma–pe)
    Sisältö: Perehdytään eri liikuntalajeihin ja terveellisiin elämäntapoihin
    Osallistujat: Nuoret ja aikuiset

Tartu mikkiin – musiikki soi ja laulu raikaa

    Aika: 28.7.–1.8.2014 (vko 31, ma–pe)
    Sisältö: Perehdytään musiikin, soittamisen ja laulun maailmaan
    Osallistujat: Nuoret ja aikuiset


Lisätietoja