OsalliSEKSI -teemakortteli Apuvälinemessuilla 2019

Yleisön pyynnöstä sosiaalista osallisuutta ja seksuaaliterveyttä esittelevä osasto nähdään viimein 7.-9.11.2019 Apuvälinemessuilla.

Teemakorttelin toteuttaa Kehitysvammaisten Palvelusäätiö yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. OsalliSEKSI-teemakorttelissa sosiaalisesta elämästä ja seksuaalisuudesta puhutaan asioiden oikeilla nimillä! Lähes sataneliöinen messuosasto muodostaa kodinomaisen tilan, jonne voit tulla tutustumaan seksuaaliterveyteen liittyviin asioihin helposti ja turvallisesti. Olohuoneen kirjastossa on laaja valikoima aihetta käsitteleviä julkaisuja.Voit myös "lainata" itsellesi esimerkiksi seksuaaliterveyden tai osallisuuden apuvälineiden asiantuntijan tai kokemusasiantuntijan kertomaan sinua askarruttavista asioista. Makuuhuoneessa saat tietoa erilaisista seksin apuvälineistä ja pääset tutustumaan niihin ihan läheltä. Koskeminen sallittu!

OsalliSEKSI -teemakorttelin ajatuksista on kirjoitus luettavissa Apuvälinemessujen blogisarjassa.

"Seksuaalioikeudet kuuluvat myös vammaisille ihmisille. Tavallisimpia seksuaalisen hyvinvoinnin esteitä ovat muiden ihmisten asenteet, jotka tekevät vammaisen ihmisen seksuaalisuuden näkymättömäksi.", kirjoittaa Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja Tommi Paalanen Apuvälinemessujen blogissa Välineitä seksuaaliseen hyvinvointiin.

Savu Rökmanin sarjakuvablogi: Mitä osallisuus tarkoittaa? Onko osallisuus: Osa ihmisoikeuksia? Sosiaalisen hyvinvoinninoikeuksia? Mukaan ottamista? Vaikuttamista oman elämänsä kulkuun ja toimintoihin? Tässä pohtimista!

Seksuaalisuus on osa jokaista ja seksuaaliterveys ja hyvinvointi kuuluu kaikille, kirjoittavat seksuaaliterveystuotteiden asiantuntijat Laura Ahola ja Tiia Hokkanen blogissaan: Ajatusleikki suklaakakusta.

Ratkaise ja unelmoi! Milla Ilosen blogitekstiä voi kuvailla lyhyesti: Mistä sinä unelmoit tai uskallat unelmoida? Pitääkö ratkaisun löytyä kuvastosta tai täyttää turvallisuusäädökset? Apuvälineitä tarvitaan, mutta niin myös puhetta ja oivalluksia.

Jokaisena päivänä myös pidempi puheenvuoro aiheesta messujen Vihreällä lavalla seuraavasti:

torstai 7.11. (ammattilaisten päivä) klo 14.30
aihe: Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten seksuaalisen hyvinvoinnin edistäminen
Tommi Paalanen; filosofi, seksologi, Sexpo-säätiön toiminnanjohtaja

perjantai 8.11. (yleisöpäivä) klo 12.30
aihe: Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten osallisuuden edistäminen
Heidi Hautala, projektipäällikkö ja Lari Fills, kokemusasiantuntija;
Kansalaisuuden avaimet, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

lauantaina 9.11. (yleisöpäivä) klo 12.00
aihe: Erityistä tukea tarvitsevien ihmisten sosiaalisten kohtaamisten tukeminen
Kokemustuntijapaneeli: Milla Ilonen, Tanja Roth, Savu Rökman ja Osku Timonen;
Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö

OsalliSEKSI -teemakorttelin löydät A-hallin messukorttelista M1 osasto 1000.

Osaston päivittäiset ohjelmat löydät sivun oikeasta reunasta pdf-tiedostoina.

Tästä voit tutustua jo ennakkoon messukarttaan: Apuvälinemessut 2019

Messukorttelissa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön (KVPS) kanssa mukana ovat Aspa-säätiö, Autismisäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, KVPS Tukena Oy, Kynnys ry, Maukaste, Me Itse ryMielen ry, Pirkanmaan Seta ry, Sexpo-säätiö, Setlementti Tampere ry ja Tasapainoiseksi.fi Terapia-, kuntoutus- ja koulutuspalvelut.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

#osalliSEKSI #teemakortteli #tätäonosallisuus #kohtaamiset #osallisuus #seksuaalisuus #apuvälinemessut #apuväline2019

Apuväline-messut 2019

”Apuväline-messut on enemmän kuin nimensä. Apuväline voi olla tuote, palvelu tai ratkaisu - arjen sujuvuuden mahdollistaja tai helpottaja. Apuvälineet auttavat liikkumaan, tekemään arjen askareita, harrastamaan ja kommunikoimaan, ne auttavat kotona ja matkalla.”

Apuväline-messujen aukioloajat:

  • torstai 7.11. klo 9-17
  • perjantai 8.11. klo 9-17
  • lauantai 9.11. klo 10-16

Apuväline-messut verkossa: Kotisivu Facebook Instagram Twitter

Kartta


Lisätietoja