Intti tutuksi -leirit 2018

Intti tutuksi -leirit tarjoavat elämyksellisiä kokemuksia sekä mahdollisuuden tutustua maanpuolustustoimintaan ja oppia turvallisuustaitoja.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys järjestää Intti tutuksi -leirejä eri puolella Suomea. Leirillä osallistujat voivat tutustua varusmiehen arkeen. Intti tutuksi -leirit kestävät kaksi tai kolme päivää. Leirit on tarkoitettu tukea tarvitseville naisille ja miehille.Leirillä osallistujat pääsevät tutustumaan monenlaisiin varusmiestaitoihin. Tapahtumien ohjelmaan voi kuulua esimerkiksi ensiaputaitojen harjoittelu. Yöpyminen kasarmilla tai puolijoukkueteltoissa maastossa tarjoaa osallistujille elämyksiä.

Osallistumismaksu tapahtumiin ollut 80-105€ välillä, tämä voi kuitenkin vaihdella tapahtumakohtaisesti. Ruokailut ja yöpyminen sisältyvät maksuun. Usein leirille on voinut osallistua yhdessä henkilökohtaisen avustajan kanssa, tällöin avustajilta ei peritä osallistumismaksua.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK), Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja Kehitysvammaisten Tukiliiton aluetoimijat ovat vuosia tehneet yhteistyötä Intti tutuksi -leirien järjestämiseksi. Vuodesta 2018 lähtien tapahtumat järjestää MPK yhdessä tapahtumakohtaisten kumppaneiden kanssa. Huom! KVPS ei ole mukana kurssien järjestämisessä, mutta auttaa tapahtumista tiedottamisessa.

Intti tutuksi -leirit 2018

  • 3.-4.8. Kajaani, Kainuu
  • 17.-19.8. Säkylä, Varsinais-Suomi
  • 24.-25.8. Mikkeli, Etelä-Savo
  • 1.-2.9. Helsinki, Uusimaa
  • 15.-16.9. Kauhava, Pohjanmaa

Tapahtumalistaus saattaa täydentyä.

Ilmoittautuminen ja tapahtumakohtaiset tarkemmat ohjeet

Kajaani: MPK Pohjois-Suomen Maanpuolustuspiirin Kajaanin koulutuspaikka järjestää Kainuun prikaatilla kaksipäiväisen Intti tutuksi–kurssin 3.-4.8.2018, joka on suunnattu kehitysvammaisille. Koulutuksen tarkoituksena on tarjota kurssilaisille elämyksiä ja mahdollisuuksia tutustua varusmiespalvelukseen ja Puolustusvoimien toimintaan. Koulutuksessa selvitetään kurssilaisille asevelvollisuuden, varusmieskoulutuksen ja reserviläisenä olemisen perusteita. Kurssin jälkeen osallistujat tuntevat sulkeisjärjestyksen perusteet, varusmieskoulutuksessa käytettävää kalustoa, sekä hygienian, ensiavun ja alkusammutuksen perusteet maasto-olosuhteissa. Lisäksi kurssilla kootaan puolijoukkueteltta sekä on mahdollisuus yöpyä maastossa sekä opetellaan turvallisen retkeilyn perusteita. Kurssi on suunnattu kehitysvammaisille ja heidän ohjaajilleen.

Ilmoittautuminen:  MPK:n kurssikalenteri (osoite www.mpk.fi/kurssikalenteri). Lisätietoa tapahtumasta: Koulutuspäällikkö Seppo Salomaa, p. 040 8214826, seppo.salomaa@mpk.fi

Säkylä: lmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Helsinki: Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Mikkeli: Tilaisuus on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Kauhava: MPK järjestää Kauhavalla kaksipäiväisen Intti tutuksi -kurssin kehitysvammaisille ihmisille 15.-16.9.2018. Kurssi järjestetään HILLA18-harjoituksen yhteydessä. HILLA18 on MPK:n ja VAPEPA:n yhteisharjoitus. Kurssilla tutustutaan varusmiespalveluksen arkeen, ja siellä harjoitellaan maastotaitoja, teltan pystytystä, sulkeisjärjestystä ja paljon muuta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: MPK:n koulutuskalenteri tai koulutussihteeri Rhea Nykvist p. 0400 395 909, pohjanmaa@mpk.fi.


Lisätietoja