Aktiivisen tuen työpaja

Miten tuet erityistä tukea tarvitsevaa asiakastasi tai läheistäsi hänen omaa osallistumista vahvistavasti? Aktiivisen tuen työtapa tarjoaa välineitä arjen osallisuutta ja itsemääräämisoikeutta vahvistavaan työskentelyyn ja toimintaan.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen osallisuutta vahvistava tukeminen on merkityksellinen, ja tällä hetkellä muun muassa ihmisoikeussopimusten ja lainsäädännön kehittyessä erityisen ajankohtainen aihe. Jos henkilö tarvitsee tukea toiminnassaan tai päätöksenteossaan, miten häntä tuetaan niin, että ei tehdä päätöksiä puolesta, vaan autetaan itse löytämään ratkaisuja ja osallistumaan täysipainoisesti omaan arkeen?

Huhtikuussa 24. päivä järjestetään Turussa työpaja, jossa syvennytään arjen toimintaan: miten erityistä tukea tarvitsevaa ihmistä tuetaan askel askeleelta kohti omaa, täysivaltaista elämää.

Mitä on aktiivinen tuki?

Aktiivisen tuen periaatteena on, että oikeanlaisella tuella jokaisen on mahdollista osallistua kaikkeen haluamaansa toimintaan. Työskentelytavan tarkoituksena on kannustaa ja tukea ihmistä tekemään itse ja osallistumaan mahdollisimman paljon.

Työpajan alustaja ja vetäjä Bev Murphy työskentelee United Responsessa, joka tuottaa palveluita eri tavoin vammaisille ihmisille ja mielenterveyskuntoutujille Englannissa ja Walesissa. Hän on tehnyt työtä kehitysvammaisten ihmisten parissa yli 35 vuotta ja on erityisen innostunut erilaisista tuen malleista, kuten aktiivinen tuki ja positiivisen käyttäytymisen tuki. Yhdessä professori Jim Mansellin ja tohtori Jim Beadle-Brownin kanssa Bev Murphy on kehittänyt aktiivisen tuen mallia, tuottanut koulutusmateriaalia, vienyt mallia käytäntöön sekä arvioinut sen toimivuutta.

Nyt on erinomainen tilaisuus osallistua tähän maksuttomaan työpajaan ja saada tietoa toimivasta käytännön menetelmästä alan vahvalta asiantuntijalta. Työpajan tulkkaus on suomeksi.

Työpajan kohderyhmänä ovat Varsinais-Suomen alueella erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa arjessa työskentelevät ja toimivat henkilöt.

Tilaisuudessa on myös mahdollisuus verkostoitua ja tutustua alueen toimijoihin ja tilaisuuteen sisältyy kahvi- ja lounastarjoilu.

 

Tilaisuuden järjestää Aktiivisen tuen alueellisen kehittämisen hanke

Ohjelma

 • Alustava ohjelma:

  9.00 Aamukahvit
  9.30 Johdanto aktiivisen tukeen; Bev Murphy
  12.30 Lounas
  13.15 Työpajatyöskentely; Bev Murphy ja osallistujat
  14.30 Päätössanat ja kahvit, tilaisuus päättyy klo 15 mennessä.                                                                                 

Kartta