Useimmin kysytyt kysymykset

Täältä löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin harrastekursseista ja leireistä.

Mistä teema- ja harrastekursseille tai leirille voi ilmoittautua?

  • Leireille voi hakea Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kotisivuilta löytyvällä ilmoittautumislomakkeella. Netissä täytettävän lomakkeen täyttäminen on helppoa ja nopeaa.
  • Ilmoittautua voi myös kotisivuiltamme tulostettavalla ilmoittautumislomakkeella, joka postitetaan lomakkeessa lopussa olevaan Kehitysvammaisten Palvelusäätiön osoitteeseen.
  • Paperisia ilmoittautumislomakkeita on mahdollista myös pyytää toimistoltamme kotiin toimitettavaksi.

Ilmoittautumisohjeet ja -lomakkeet löytyvät sivulta Miten teema- ja harrastekursseille haetaan?

Mihin teema- ja harrastekurssien hinta perustuu?

Kurssiemme ja leiriemme hinta muodostuu kurssipaikan täysihoitohinnasta sekä henkilöstön ympärivuorokautisista palkkakustannuksista. Olemme voittoa tavoittelematon säätiö, ja pyrimme mahdollistamaan monenlaisilla tuen tarpeilla saapuvien kurssilaisten osallistumisen riittävällä henkilöstömäärällä. Kursseillemme osallistuvilla on mahdollisuus hakea maksusitoumusta kunnalta tai avustusta muilta tahoilta, kuten järjestöiltä, yhdistyksiltä ja seurakunnalta.

Toivomme kaikille yhtäläistä mahdollisuutta osallistua teema- ja harrastekursseillemme. Kesäkurssien järjestämisestä ja niiden kulurakenteesta kerromme mielellämme lisää. Katso yhteystietomme tämän sivun alareunasta.

Milloin teema- ja harrastekursseille haetaan?

Talvileirille tulee ilmoittautua 25.1.2019 ja kesäkursseille 18.3.2019 mennessä. Kurssit toteutuvat, jos mukaan on ilmoittautunut riittävä määrä osallistujia.

Miten voin perua myönnetyn kurssi- tai leiripaikan?

Kurssin tai leirin voi perua kahta viikkoa ennen sen alkua veloituksetta soittamalla tai lähettämällä sähköpostia Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toimistolle (yhteystiedot alla). Huom! Pelkkä vahvistuskirjeen palauttamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi!

  • Viikkoa ennen kurssin aloitusta tehdyistä peruutuksista veloitamme 25 % kurssimaksusta.
  • Kurssin tai leirin peruuttamatta ja paikalle saapumatta jättämisestä perimme 60 % kurssimaksusta.
  • Ennen kurssia tai leiriä ilmenneissä äkillisissä sairastapauksissa kurssimaksua ei peritä siinä tapauksessa, että toimitat meille lääkärintodistuksen.

Millaista ohjelmaa kesäkursseilla ja -leirillä on?

Kesäkurssien ohjelmat suunnitellaan ja valmistellaan etukäteen; jokainen päivä ja jokainen kurssi on erilainen. Kullakin viikolla on ohjelma, johon kuuluvat yhteiset hetket, perinteinen iltanuotio lettukesteineen ja makkaranpaistoineen kerran viikossa sekä saunominen vähintään kerran kurssin aikana. Ohjelma on monipuolista ja rakentuu kunkin kurssin osallistujien toiveiden mukaan.

Miten ja mistä voin hakea kursseillenne maksusitoumusta?

Maksusitoumusta kurssikustannuksiin kannattaa hakea hyvissä ajoin. Tähän voi käyttää laatimaamme maksusitoumuksen hakulomaketta, joka toimitetaan oman kotikunnan / kuntayhtymän vammaispalveluista tai omaishoidosta vastaavalle sosiaalityöntekijälle.

Kurssimaksuun voi hakea avustusta myös seurakunnan diakoniatyöltä, muilta järjestöilta tai yhdistyksiltä. Niihin riittää vapaamuotoinen hakemus tai yhteydenotto.

En pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä.
Miten tulisi toimia?

Yllättäviä tilanteita talouden hallinnassa voi tulla milloin ja kenelle tahansa. Tärkeintä on ottaa meihin reippaasti yhteyttä. Meillä on tällöin mahdollisuus neuvotella laskun maksamisesta joustavassa aikataulussa tai tehdä uusi maksusuunnitelma kanssanne.


Lisätietoja