Ryhmälomitus

Ryhmälomitus on tukea tarvitseville lapsille järjestettävää lyhytaikaista huolenpitoa, joka tarjoaa lapsille mielekästä tekemistä ja yhdessäoloa.

Ryhmälomitus on 4-8 lapsen ryhmälle viikonloppuisin järjestettävää lyhytaikaista huolenpitoa. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti alle 16-vuotiaille erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Ryhmälomituksen tavoitteena on tarjota vanhemmille hengähdystauko ja lapsille mahdollisuus yhdessäoloon ja mielekkääseen toimintaan, joka antaa uusia elämyksiä ja kokemuksia. Palvelu mahdollistaa lyhytaikaisen hoitoavun lisäksi omaishoitajan lakisääteisen vapaan järjestämisen.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja kunta tai seutukunta suunnittelevat ryhmälomituksen yhteistyössä:

  • Kehitysvammaisten Palvelusäätiö vastaa toiminnasta ja sen sisällöstä, johon kuuluvat ympärivuorokautinen huolenpito ja kuntouttava arki lasten yksilöllisten tarpeiden mukaisesti.
  • Kunta osoittaa palvelulle soveltuvan tilan, joka voi olla esimerkiksi viikonloppuisin vapaa iltapäivähoitopaikka tai päiväkoti.

Ryhmälomitus toteutetaan 1-2 kertaa kuukaudessa, esimerkiksi perjantaista klo 18 sunnuntaihin klo 18. Jaksolle voi tarvittaessa osallistua vain yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Palvelua järjestetään useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea.


Lisätietoja