Rakenteilla ja suunnitteilla olevat KVPS-kodit

Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä on rakenteilla tai suunnitteilla uudisrakennushankkeita useilla paikkakunnilla. Uusia rakentamishankkeita koskevat yhteydenotot ovat myös tervetulleita!

KVPS-koti Kultasiipi

Palstatie 8, Jyväskylä

KVPS-koti Kultasiipi rakennetaan Päivänsäteen palvelukodin naapuritontille Jyväskylän Kuokkalaan. Hanketta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden kanssa. Uusi koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua, joka sisältää asukkaan tarvitseman yksilölli-sen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että hänen on mahdollista elää omannäköistään, turval-lista ja hyvää arkea.

  • Yksikerroksinen rakennus koostuu neljästä kotiryhmästä, joihin valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kullakin asukkaalla on 25 neliön suuruinen, pienellä keittiöllä ja kylpyhuoneella varustettu asunto.
  • Kodeista seitsemän on varattu alaikäisille lapsille. Heidän kotinsa on jaettu kahdeksi pieneksi kotiryhmäksi, joilla on oma, erillinen sisäänkäynti ja suojaisa leikkipiha. Loput kahdeksan asuntoa on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.
  • Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt kodille investointiavustus- ja korkotukivarauksen.
  • Uuden kodin on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Arkadi ja rakennuttajana toimii Suomen Hoivatilat Oyj.
  • Rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2018, ja koti valmistuu kesäkuussa 2019.
  • Palveluntuottajana myös uusissa tiloissa toimii KVPS Tukena Oy.

Suunnitteilla olevat KVPS-kodit

Seuraavat rakennuttamishankkeemme ovat käynnistymässä Saloon ja Jokioisiin. Neuvottelemme parhaillaan useista uusista hankkeista.


Lisätietoja