Vuokrasuhteen päättyessä

Muistilista asioista, joista on hyvä huolehtia pois muutettaessa:

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Kun haluat irtisanoa vuokrasopimuksen, anna siitä kirjallinen ilmoitus vuokranantajalle. Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus palautetaan asukasisännöitsijälle.

Kun irtisanot vuokrasopimuksen, irtisanomisaika alkaa seuraavan kuukauden alusta. Irtisanomisaika on seuraava kokonainen kuukausi, jolta maksetaan vielä vuokra. Jos esimerkiksi irtisanot asunnon 12.3., irtisanomisaika alkaa 1.4. ja maksat vielä maalis- ja huhtikuun vuokran.

Siivous

Sinun tulee siivota asunto, parveke/takapiha ja varasto ennen kuin muutat pois. Tältä sivulta löydät loppusiivousohjeen. Jos asunto joudutaan siivoamaan Kehitysvammaisten Palvelusäätiön kustannuksella, peritään siivouskulut sinulta.

Avainten palautus

Muista palauttaa kaikki avaimet. Jos et palauta kaikkia avaimia, joudut maksamaan asuntoon uudet lukot ja avaimet. Avainten palautuksesta sovitaan asukasisännöitsijän kanssa.

Asunnon kuntotarkastus

Asunnon kunto tarkastetaan poismuuton yhteydessä. Tarkastuksessa asunnon kuntoa verrataan muuttaessasi täyttämääsi tarkastuslomakkeeseen.

Vakuuden palauttaminen

Vakuus palautetaan, kun muutat pois. Edellytys on, että asunto on siisti ja ehjä ja olet maksanut kaikki vuokrat. Havaitut viat, jotka eivät ole normaalia kulumista, korjataan ja tästä aiheutuneet kulut vähennetään palautettavasta vakuudesta.

Autopaikkasopimuksen irtisanominen
ja saunavuoron peruuttaminen

Sinun tulee irtisanoa autopaikkasopimus, jos olet sellaisen tehnyt taloyhtiön kanssa. Lisäksi sinun tulee palauttaa isännöitsijälle autopaikan avaimet.

Sinun tulee ilmoittaa isännöitsijälle saunavuoron peruuttamisesta.

Muuttoilmoitus

Muistathan tehdä kaksi erillistä muuttoilmoitusta:

  1. Muuttoilmoitus Väestörekisterikeskukseen ja/tai Postiin
  2. Muuttoilmoitus oman taloyhtiösi isännöitsijälle tai huoltoyhtiölle. Mikäli sinulla ei ole taloyhtiön laatimaa lomaketta, voit käyttää Kehitysvammaisten Palvelusäätiön muuttoilmoituslomaketta.

Lisätietoja