Tommi Kivimäki on poissa – suuri persoona elää mielissämme

Kirjoitettu: 16.4.2019, Markku Virkamäki

Saimme suruviestin viikonloppuna: Me Itse ry:n entinen puheenjohtaja Tommi Kivimäki oli kuollut vakavan sairauden murtamana.

Saimme suruviestin Pohjanmaalta viikonloppuna. Me Itse ry:n entinen puheenjohtaja ja nykyinen Me Itse vaikutamme -hankkeen suunnittelija Tommi Kivimäki oli kuollut viime lauantaina Seinäjoen keskussairaalassa. Tommi sai tietää vakavasta sairaudestaan juuri ennen joulua ja nopeasti sairaus eteni.

Tommi Kivimäki oli suuri persoona. Hänellä oli vahva pohjalainen luonne. Hän oli valmis vaikuttamaan omiin ja kanssaihmistensä asioihin ja teki sitä pitkäjänteisesti ja vahvalla tavalla. Hän oli erittäin ulospäin suuntautunut ihminen, jo nuorena hän arvosti kanssaihmisiään sekä oli ihmissuhteissaan ja ystävänä todellinen rinnalla kulkija.

Tommi Kivimäki kuului Me Itse ry:n johtokuntaan lähes koko 20-vuotisen toiminnan ajan ja oli pitkään myös puheenjohtajana. Vuonna 2008 perustetun Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunnan laatuvaliokuntaan Tommi kuului alusta alkaen. Asumisen mahdollisuuksien kehittäminen oli hänelle erittäin tärkeää. Tommi myös vaikutti verkkoluennoillaan mm. vammatietoisuuteen, kohtaamiseen ja kunkin oman elämänsä osallisuuteen.

Tommi oli arvostettu henkilö, ja häntä kuunneltiin valtakunnan tasolla ministeriöissä, kansalaisjärjestöjen edunvalvonnassa ja paikallisesti omassa elinympäristössään. Hän halusi edistää ajatusta, että jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija ja lisäksi jokaisella on oikeus vaikuttaa yhteisössä ja yhteiskunnassa. Tommi oli tiennäyttäjä myös siinä, että hän oli ensimmäisiä Me Itse ry:n aktiiveja, joka asettui kunnallisvaaliehdokkaaksi. Tommi oli ehdokkaana Ilmajoella.

Tommi oli innokas laulumies ja esiintyjä. Hän osallistui karaokeiltoihin ja -kilpailuihin ja kävi tanssimassakin ahkerasti. Hän opetteli viime vuosinaan vatsasta puhumista ja kiersi esiintymässä Thomsson -vatsasta puhujana, myös KVPS-konsernin tilaisuuksissa. Tommille oli hyvin tärkeää olla kesäteatterissa näyttelijänä muiden joukossa.

Me jäämme kaipaamaan Tommin valoisaa ja valloittavaa persoonaa. Tommi jätti jälkeensä kauniin muiston.

Markku Vellas, Kirsi Konola ja Markku Virkamäki

Kommentit

juho kommentoi 31.5.2019 klo 22:15 #

minut menneessä hyvä ihminen tommin kivimäki viimeksi elossa on ollun pitkää ja ikävä jäin osaoton surumme tielle t.juho


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.