Mukava palata työhön!

Kirjoitettu: 1.2.2019, Markku Virkamäki

Toimitusjohtajamme Markku Virkamäki palaa takaisin töihin maanantaina pitkältä sairaslomalta. Blogissaan hän kertoo tunnelmistaan. Tervetuloa töihin, Markku!

Olen palaamassa tulevana maanantaina takaisin työhön pitkältä sairaslomalta. Haluan kiittää monista saamistani terveisistä ja tuesta itselleni ainutlaatuisen ja vaikeankin kokemuksen aikaan. Erityisesti seitsemän viikkoa, jolloin olin vailla liikkumisen mahdollistavaa niveltä oikeassa lonkassani ja johon liittyi vahva antibioottikuuri sairaalajaksoineen, näillä viesteillä oli minulle suuri merkitys.

Tällä viikolla on käyty julkisuudessa laajaa ja kovaakin keskustelua vanhusten hoivapalveluista. Olemme tekemissä elämän syvien arvojen kanssa. Kuinka kohtelemme ja suhtaudumme lähimmäisiimme. Itseäni on suuresti hämmentänyt esiin tuodut asiat henkilökunnan kohtelusta monissa yrityksissä ja yksiköissä. Henkilökunnan työtunneilla ja työehdoilla on kikkailtu, työolosuhteita heikennetty ja työsuhteen päättämisellä on uhattu, jos henkilökunta tuo esiin jo lainsäädännössäkin edellytettyjä ongelmia erityisesti kaltoin kohtelun ja väärän hoidon osalta.

Olin itse Ei myytävänä-kansalaisaloitteen vuoksi keskiviikkona MTV3:n Huomenta Suomi-lähetyksessä. En valitettavasti päässyt ajan loppumisen vuoksi sanomaan kahta aikomaani asiaa. Toinen niistä oli se, että jos haluat asiakkaita kohdeltava hyvin, sinun on kaikin tavoin varmistettava, että henkilökuntaa kohdellaan hyvin ja että henkilökunnalla on mahdollisuus vaikuttaa työhönsä ja kehittyä siinä.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö hallitus päätti joulukuussa 2011, että KVPS Tukena Oy ei ole olemassa tuottaakseen osinkoa ainoalle omistajalleen. Palvelusäätiö ei ole näitä koskaan ottanut eikä tuon päätöksen mukaan ota. Tukenan yksiköissä henkilökunta voi luottaa siihen, että omistajalle jaettavaa voittoa ei tarvitse työssä tehdä. Toki mekin teemme työtä kuntien kanssa taloudellisten tiukkojen sopimusten kanssa.

Olemme koko KVPS-konsernissa päättäneet panostaa viime vuosina uuden strategian mukaisesti strategisiin kehitysohjelmiin. Olen erityisen iloinen siitä työstä, jota olemme tehneet Tukenassa ja Palvelusäätiössä olevan osaamisen vahvistamiseksi KVPS TAKOMOn perustamisen kautta. Ensimmäisiä kursseja on suoritettu ja tarjonta lisääntyy merkittävästi tänä vuonna. Tätä kautta voimme vahvistua yksilöinä, työyhteisönä, Tukenana, Palvelusäätiönä ja koko KVPS-konsernina.

Strateginen tavoitteemme yhteiskunnallisesti ja yhteisöllisesti vastuullisena toimijana tulee todeksi henkilökunnan työn kautta jokapäiväisissä, ainutkertaisissa kohtaamisissa.

Itselleni paluu tähän tärkeätä ja arvokasta työtä tekevään KVPS-konserniin on valtavan merkityksellistä. Pitkä poissaoloni on vain vahvistanut uskoani meidän yhteisöön ja tunnen suurta iloa siitä, että saan kuulua joukkoon.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja