Yhdessäoloa ja vaikuttamista

Kirjoitettu: 11.6.2018, KVPS

Me Itse ry:n toiminnassa on parasta, kun näkee ystäviä, saa vaikuttaa asioihin ja auttaa muita.

Mikä on Me Itse ry?

Me Itse ry on valtakunnallinen kehitysvammaisten ihmisten oma kansalaisjärjestö, joka ajaa kehitysvammaisten ihmisten etuja ja valvoo heidän oikeuksiaan. Yhdistyksen päätökset tehdään vuosikokouksessa. Siellä päätetään yhdistyksen tavoitteista ja toiminnasta ja se järjestetään kerran vuodessa. Maaliskuussa oli viimeisin vuosikokous. Vuosikokouksessa valitaan myös johtoryhmä, joka edustaa yhdistystä, linjaa toimintaa ja tekee kannanottoja. Johtoryhmän kaikki jäsenet ovat kehitysvammaisia ihmisiä. Nykyinen johtoryhmä toimii vielä vuoteen 2020 saakka, jolloin valitaan taas seuraava johtoryhmä. Me Itse ry:llä on paikallisia toimintaryhmiä eli Me Itse -ryhmiä yli 30 eri puolella Suomea. Pohjoisin Me Itse -ryhmä toimii Rovaniemellä.

Turun Me Itse-ryhmä

Olen aktiivinen, pitkän linjan toimija Me Itse ry:ssä. Ystävät houkuttelivat minut mukaan toimintaan. Ystävien mielestä toiminnassa oli hyvää se, että pääsee vaikuttamaan asioihin. Olen myös niin sosiaalinen ihminen, että toimintaan osallistuminen on helppoa ja mieluisaa. Turun oma Me Itse-ryhmä perustettiin vuonna 2006 ja olen ollut mukana ryhmässä alusta asti. Tällä hetkellä toimin Turun Me Itse-ryhmän puheenjohtajana.

Turun Me Itse-ryhmässä on jäseniä noin 40, joista kokouksiin osallistuu noin 20 jäsentä. Jäseniä ryhmään on tullut koko ajan lisää. Kokouksissa suunnitellaan toimintaa, kuten tutustumiskäyntejä eri paikkoihin, yhteistyöprojekteja sekä käytännön asioita, kuten kyytijärjestelyjä ja osallistumisia vuosikokouksiin. Toukokuussa ryhmämme kävi tutustumassa Turun kaupunginvaltuustoon ja seuraamassa heidän kokoustamistaan.

Yhteistyöllä saamme paljon aikaan

Yhteistyötä Me Itse-ryhmämme tekee paljon Turun seurakunnan ja Tärskyn kanssa. Tärsky on Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ylläpitämä kohtaamispaikka kehitysvammaisille ihmisille ja heidän läheisilleen. Meillä alkoi yhteistyössä Tärskyn kanssa elokuvaprojekti tänä keväänä. Elokuvaprojektit ovat yksi tapa tehdä toimintaa näkyvämmäksi. Pian tehtävä elokuva on jo kolmas tuotos Turun Me Itse-ryhmältä. Ensimmäinen elokuva ”Meikäläiset vapaalla” löytyy Youtubesta. Elokuvan pääset katsomaan tästä linkistä.

Me Itse ry:n toiminnassa on parasta, kun näkee ystäviä, saa vaikuttaa asioihin ja auttaa muita.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.