Työelämä kuuluu meille kaikille!

Kirjoitettu: 21.8.2019, KVPS

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä aloitti keväällä kaksi uutta ammattilaista. Paikka auki -tiimiläiset huolehtivat siitä, että meillä kaikilla on toimistolla mukava olla.

Työelämä kuuluu meille kaikille! Tähän viestiin, jonka asiantuntijaryhmämme jäsen Sanna Sepponen kuulutti keväällä järjestämässämme Se on mahdollista -työllistymispäivässä, kiteytyy myös Paikka auki -hankkeen ideologia.

Paikka auki -avustusohjelma on yksi sosiaali- ja terveysministeriön kolmesta avustusohjelmasta, joka on suunnattu vuosille 2018-2021. Avustuksen myöntävänä osapuolena on Sosiaali- ja terveysministeriö ja avustuksia hallinnoi sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA. Avustusohjelman tarkoituksena ja tavoitteena on tukea vaikeasti työllistyvien henkilöiden työllistymistä tarjoamalla mahdollisimman monelle henkilölle työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan järjestöissä.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä Paikka auki -ohjelma starttasi helmikuun lopulla, jolloin kahden uuden työntekijän rekrytointi alkoi. Hyvin nopeasti huomasimme kuinka monta hyvää ja motivoitunutta työntekijää olisi ollut tarjolla. Meille valikoitui kaksi reipasta nuorta naista ja huhtikuussa uudet työntekijät Henna Mäkelä sekä Hannele Ojanen allekirjoittivat työsopimukset. Henna toimii Tampereen Tulppaanitalolla 5.kerroksessa siistijänä ja Hannele toimistoassistenttina. Ohjelman myötä päätimme perustaa Säätiöön oman Paikka auki -tiimin.

Palvelusäätiön Paikka auki -tiimiin kuuluvat Hennan ja Hannelen lisäksi myös toinen siistijä Sami Naumanen ja projektiassistentti Auli Leiniö. Itse toimin työvalmentajan roolissa. Tiimin työtehtäviin kuuluu Tulppaanitalon 5.kerroksen siivous ja puhtaanapito, henkilöstön tai muiden yhteistyökumppaneiden kahvitus tai tarvittaessa lounastarjoiluista huolehtiminen, toimistotöitä sekä palautteiden viemistä tietokonejärjestelmään.

Tiimiläiset kuvaavat työelämää, työtä sekä työyhteisöämme seuraavanlaisesti: 

Työelämä merkitsee tosi paljon ja työn avulla pääsee esimerkiksi kotoa pois. Ja se on tärkeää, että on sitä tekemistä. Mä tykkään siivoustyöstä paljon, sillä siinä näkee oman työn jäljen. -Henna

Työpaikka tuo uusia ystäviä ja paljon kokemusta. Työtehtävät on olleet monipuolisia eikä mikään päivä ole samanlainen. Mitä vaan voi tulla eteen. Työporukkaan on ollut rento ja mukava tulla. Haluan kannustaa myös muita hakemaan töitä ja kannattaa ajatella positiivisesti; koskaan ei pidä antaa periksi. -Hannele

Työ merkitsee minulle yhdenvertaisuutta, yhteenkuuluvuutta ja siten tasavertaista kohtelua. Täällä pyritään noudattamaan samoja työelämän sääntöjä kuin muuallakin. -Sami

Liikuntavammaisena ihmisenä haluan itse korostaa työn tärkeyttä ja sitä, että kannattaa itse olla aktiivinen työnhaussa. Jos tulee ongelmia, niistä kannattaa rehellisesti jutella, koska niihin saa varmasti apua. Myös esimiehen tuki on mulle tosi tärkeää. Mulla on huippuesimies.  -Auli

Paikka auki -tiimiläisten kokemuksia voit lukea jatkossa myös täältä Meidän blogista, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Kuvassa Paikka auki -tiimi vasemmalta oikealle eli Sami Naumanen, Hannele Ojanen, Anne-Riitta Sola, Henna Mäkelä ja edessä Auli Leiniö.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja