Sinä riität sellaisena kuin olet

Kirjoitettu: 14.2.2020, KVPS

Hannele Ojaselle tärkeitä aiheita elämässä ovat ystävät ja toisista välittäminen. Hän teki hienon vihkosen ystävyydestä ja sen merkityksestä. Hannele kertoo, miten vihko syntyi.

Halusin alkaa tekemään Sinä riität -vihkosta, koska jokainen ihminen tarvitsee ystäviä. Vihkosta voi olla apua ystävyyssuhteiden solmimisessa ja vahvistamisessa. Vihkosen nimi kertoo, että jokainen saa olla oma itsensä ja riittää sellaisena kuin on. Olen piirtänyt itse kaikki kuvat.

Piirrustuksissa oleva nalle symboloi ystävyyttä ja kuvia voi värittää vaikka ystävän kanssa. Vihkoseen olen koonnut omia ajatuksiani ystävyydestä ja sen merkityksestä, kuten: Kaikkein tärkeintä on, että kaikilla ihmisillä on samat oikeudet elämään, sekä Ystävyys on hyvä asia, koska tärkeää on, että kukaan ei jää yksin.

Värityskuvien ja mietelauseiden lisäksi vihkonen sisältää erilaisia tehtäviä, joita voi myös miettiä ystävien kanssa.

Ystävänpäivä on hyvä hetki muistaa ystävää

Ystävänpäivänä voi viettää aikaa ystävän kanssa ja ostaa toiselle vaikka lahjan. Hyvän ystävän tunnistaa siitä, että häneen voi luottaa ja, että hän myös kuuntelee. Itse tykkään käydä ystävien kanssa elokuvissa, kahvilla ja syömässä. Tykkään myös viettää ystävien kanssa iltaa sekä vaikka pelata Play Stationilla. Jos jollain on vaikeuksia saada ystäviä, niin kannattaa aloittaa vaikka uusi harrastus, jonka kautta voi saada uusia ystäviä.

Hannele jakoi vihkosta viime vuoden marraskuussa Apuvälinemessuilla Tampereella Osalliseksi-teemakorttelin yhteydessä. Jos olet kiinnostunut vihkosesta, voit kysellä sitä Kehitysvammaisten Palvelusäätiöltä ja Hannelelta.

 

Hannele työskentelee Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä toimistoassistenttina kerran viikossa, työtehtäviin kuuluu mm. puhtaaksi kirjottamista koneella ja kahvitusten hoitamista sekä skannausta ja kopiointia. Lisäksi Hannele työskentelee Kehitysvammaisten Tukiliiton aulapalveluissa toimistotyöntekijänä ja aulapalveluvastaavana kaksi kertaa viikossa. Tukiliiton työtehtäviin kuuluu mm. aulapalvelussa neuvominen, asiakaspalvelu, 1.-2.kerroksen tiskien sekä keittiön hoitaminen siistiksi ja postin jakaminen.
 

Kommentit

pirjo auer kommentoi 16.2.2020 klo 19:57 #

hyvä asia. jatka samaan malliin. kaikki tarvitsemme kaveita ystäviä tsemppiä


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.