”Siitä nauttii, kun tanssii!”

Kirjoitettu: 12.11.2014, Webmaster

Taiteilija- ja runoilijasielu Anu Mäki kertoo tanssista, musiikista ja muista harrastuksistaan. – Asun Tampereella yhdessä kihlattuni Antin kanssa. Harrastuksia minulla on useita, Anu Mäki kertoo.

Käyn vesijumpassa ja se on ihan kivaa. Vesijumpassa tulee vähän hiki.

Lisäksi harrastan tanssia lattariryhmässä ja esteettömän tanssin ryhmässä nimeltä Kaiku. Lattariryhmässä tanssimme kauniin musiikin mukana. Tanssimisessa ei tarvitse muistaa vuorosanoja vaan siinä voi improvisoida.

Bändiharrastus minulla on ollut jo pitkään. Viimeksi soitin Vimmartin bändissä pianoa. Joskus olen soittanut akustista rumpua kapuloilla. Bändissä olemme soittaneet hyviä biisejä ja joskus on ollut keikkojakin. Bändin jäsenet ovat hyviä ystäviäni. Tässä on Vimmartin kavereideni Rakkauslaulu, jonka voit kuunnella tuon linkin kautta.

Käyn myös joskus konserteissa. Toivoisin pääseväni tulevaisuudessa Popedan tai Suvi Teräsniskan konserttiin.

Harrastuksiin ei aina tarvitse mennä, jos olen esimerkiksi sairaana tai joskus voi työpäivä olla niin raskas, että ei jaksa mennä harrastuksiin ja tekee mieli ottaa päiväunet. Silloin voi mennä aikaisemmin päiväunille ja sitten lähteä vasta harrastuksiin.

Kotona askartelen ja teen joskus kortteja. Itse tekemät kortit ovat parhaita. Yhdessä Antin kanssa kuuntelemme musiikkia. Kuuntelemme kaikenlaista musiikkia, iskelmiä ja muun muassa Popedaa, Yötä ja Eppuja. Rakkaus on lumivalkoinen on minun lempibiisini!

Tanssimme erilaisissa riennoissa, esimerkiksi laivaristeilyllä ja ulkomailla sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Lisäksi katselemme elokuvia dvd:ltä ja laulamme karaokea.

Olen myös hengessä mukana ja kannustan, kun Antti harrastaa ja käy avantouintikilpailuissa. Joskus olen itsekin harrastanut avantouintia, mutta nyt en harrasta. Pystyn olemaan kuitenkin uimahallin kylmäaltaassa.

Tykkään matkustamisesta aika paljon. Olen myös joskus lapsena asunut vanhempieni kanssa Ruotsissa ja Norjassakin. Viimeksi matkustin Teneriffalle asuntolan kavereiden kanssa. Siellä on jänniä paikkoja missä olla ja tykkään siellä uimisesta varsinkin kullan kanssa. Olen romanttinen luonne.

Kesälomalla tuli käytyä paljon elokuvissa ja mikä parasta, kesällä saa herkutella! Minun tulee tietenkin käytyä ostoksillakin kaupoissa.

Taiteilijasielu näkyy minussa siinä, että kotona on useita laulu- ja runokirjoja. Runojani on julkaistukin kirjassa Elämänvuodenajat.

Tässä yksi runoni:

Lumihiutale

Joka hiljaa leijailee.
Maahan asti kevyesti heijaa
niin kuin pääskyset
ylös pääsevät lentelemään
ja tuovat jotain sellaista sanomaa,
että meillä olisi turvallista olla
ja nauttia siitä, mitä meillä on edessäpäin.

Pimeä rauhoittaa mielen talvisena yönä.
Voi uinahtaa ja nukkua rauhallista unta.
Minua unettaa niin kamalasti,
sillä ilma yössä on pelkkää tyhjää.
Se on kuin nukkuisi talviunta rauhaisaa,
kun omenat tuoksuu puissa.

On valkea maa,
niin hohtaa valkeus säteilevänä ilmassa.
Silloin lintuset nousee pilvihin asti lentohon.

- Anu Mäki -
 

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.