Parisuhde – yhdessä ja yksin

Kirjoitettu: 17.4.2018, KVPS

Asiantuntijaryhmämme jäsen Anu Mäki kertoo blogikirjoituksessaan siitä, millaista on elää parisuhteessa.

Parisuhde, kaksi ihmistä yhdessä. Kuitenkin kumpikin on myös yksilö. Parisuhteessa minä olen Antin kihlattu, ja kuitenkin myös ihan vain Anu. Kun ollaan parisuhteessa, pitää saada olla kaksin. Yhteistä aikaa voi viettää niin, että mennään jonnekin ulos. Tai sitten tehdään jotain muuta kivaa yhdessä.

Joskus on kiva olla kaksin illalla ennen nukkumaanmenoa. Minä olen viikonloppuisin aina maanantaiaamuun asti kylässä kultani luona. Joskus me riidelläänkin, mutta kaikistariidoista on selvitty.

Meillä on yhteisiä harrastuksia. Meillä on myös yhteisiä kavereita. Kavereiden kesken on kiva olla, vaikka joskus saatetaankin riidellä. Aina nekin riidat on saatu sovittua.

Oma aika on tärkeää, vaikka parisuhteessa olisikin. Silloin voi olla vaikka omien harrastusten parissa. Minä tykkään maalata, lukea ja kirjoittaa runoja. Soitan myös pianoa bändissä. Ne on ihan mun omia juttuja. Kun on omaa aikaa, saa olla ihan rauhassa omien juttujensa kanssa. Ja myös omien kavereiden kanssa.

Haluaisin tulevaisuudessa asua yhdessä Antin kanssa. Vanhainkoti voisi olla kiva paikka asua kaksin. Tällä hetkellä asumme vierekkäisissä huoneissa samassa asumisyksikössä. Voimme olla kaksin tai yksin silloin kun halutaan. Se sopii meille nyt hyvin.

Lintu laulaa,
visertää puissa.
On onnemme
punaisessa sydämessä.

Tuolla jossakin
on satumaa,
sinne tahdomme mennä katselemaan
miljoonien tähtien heijastusta.

On onnemme maa siellä.
Pienillä sanoilla kultainen
ovi aukeaa pimeydestä.

Olemme ystävällisiä,
liiankin luottamuksellisia,
arvokkaita ystäviä oomme ain.

- Anu Mäki -

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja