Teema: Perheen tukena

Olen kiitollinen, kun sain olla tukemassa erityislasten perheitä

Kirjoitettu: 27.6.2017, Webmaster

Muutama vuosi sitten minulla oli sisälläni vahva tunne siitä, että haluan jossain vaiheessa elämääni tehdä työtä, jolla on suurempi merkitys. Työ Anna hetki perheelle -keräyksessä oli vastaus tähän tunteeseen.

Kun muutama vuosi sitten tein päätöksen jättää ravintolakokin työt ja lähteä opiskelemaan liiketaloutta, oli minulla sisälläni vahva tunne siitä, että haluan jossain vaiheessa elämääni tehdä työtä, jolla on suurempi merkitys. Työ Anna hetki perheelle -keräyksen projektisihteerinä oli vastaus tähän tunteeseen.

Perheet voivat elää hyvin haastavissa olosuhteissa

Keräämällä varoja Tapio ja Kaija Sunin muistorahastolle pystyin oikeasti auttamaan perheitä jaksamaan arjessa ja tarjoamaan erityisille lapsilleen mahdollisuuden elää ja kasvaa lapsuudenkodissa. Vaikka olin aina aiemmin suhtautunut hieman kielteisesti tai välinpitämättömästi varainkeräyksiin, tuli minulle Anna hetki perheelle -keräyksestä heti tunne, että ”tässä haluan olla mukana”.

Kun aloitin työt Anna hetki perheelle -keräyksen parissa, ei minulla ollut ollenkaan työkokemusta varainkeräyksestä, ja kehitysvamma-alaankin olin päässyt tutustumaan vain pintaraapaisun verran Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä suorittamani työharjoittelun kautta. Valtakunnallisen varainkeräyksen vetäminen täysin vailla aiempaa kokemusta ei ole ollut helpoin tie, mutta ajatus siitä, että jokainen keräämäni euro voi olla jollekin perheelle korvaamaton apu, on auttanut ponnistelemaan vaikeimpinakin hetkinä.

Heti keräyksen suunnitteluvaiheessa minulle alkoi valjeta, että erityislasten perheet voivat elää kotimaassamme hyvinkin haastavissa olosuhteissa. Mitä enemmän kuulin perheiden tarinoita, sitä paremmin tajusin työni merkityksen. Samalla muuttui pikkuhiljaa myös asenteeni varainkeräyksiä kohtaan.

Perheiden tarinat koskettivat

Vuosi Anna hetki perheelle -keräyksen projektisihteerinä on ollut antoisa. Työni on ollut monipuolista ja olen oppinut paljon muun muassa varainkeräyksestä ja tapahtumien järjestämisestä. Uudet haasteet ovat tehneet kuluneesta vuodesta myös hienon tutkimusmatkan sisimpääni, olen pohtinut paljon itseäni työntekijänä ja ihmisenä.

Nautin suuresti, kun pääsin järjestämään äitienpäiväviikonloppuna toteutettua Huuda hetki perheelle -huutokauppaa. Vaikka tapahtuma vaati paljon työtä, tunsin olevani huutokauppajärjestelyiden keskellä kaikista omimmalla alueellani.

Olen saanut tavata keräyksen aikana myös paljon hienoja ihmisiä ja kuulla useita koskettavia tarinoita perheiden arjesta. Vaikka perheiden tilanteet ovat olleet erilaisia ja haastavia, on kaikista tarinoista paistanut rakkaus ja halu huolehtia omasta rakkaasta perheenjäsenestä. Näistä tarinoista haluan nostaa erityisesti esille Nina Lappalaisen ja Sari Ervastin kertomat tarinat, jotka on julkaistu Anna hetki perheelle -keräyksen kotisivuilla: Perheiden tarinat

Ammatillisen kasvun ja uuden oppimisen vuosi

Uskon, että työ Anna hetki perheelle -keräyksessä ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä on jättänyt minuun pysyvät jäljet ja kasvattanut minua. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut työni kautta olla mukana tukemassa erityistä perheenjäsentään kotona hoitavien perheiden jaksamista.

Ammatillisen kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeää, että ihminen hyppää välillä mukana uusiin ja välillä vieraaltakin tuntuviin juttuihin. Omasta kokemuksestani haluan kannustaa kaikkia tähän loikkaan. Ilman itsensä haastamista ja omalta mukavuusalueelta poistumista ei voi tapahtua oppimista.

Haluan kannustaa kaikkia myös auttamaan muita aina kun siihen on mahdollisuus, koska ikinä ei tiedä, milloin itse on avun tarpeessa.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.