Minun työpaikkani eduskunta

Kirjoitettu: 7.6.2018, KVPS

Unelmasta kannattaa pitää kiinni, sillä koskaan ei tiedä, vaikka se toteutuisikin!

Olen Sanna Sepponen ja ollut Kehitysvammaisten Palvelusäätiön asiantuntijaryhmän jäsen ihan ryhmän perustamisesta, vuodesta 2009 lähtien. Tein pitkään töitä Herttoniemen McDonalds’issa mutta nyt olen saanut uuden työpaikan valtakunnan ”katolta”.

Eduskunnassa tarvitaan moniosaajaa

Aloitin työt eduskunnassa huhtikuussa. Työni on SDP:n kansliassa toimistohommissa. Työtehtäviini kuuluu kahvin keittämistä, ja keittiössä pidän huolen siitä, että tarjottavaa riittää omalle väelle ja vieraille. Keittiössä hoidan myös roskien viennin. Tehtäviini kuuluu lisäksi arkistointia, postitusta ja kopiointia. Joskus kerron eduskuntaan vierailuille tuleville henkilöille, mitä teen talossa työkseni.  Osallistun myös oman ryhmän kokouksiin, joita on kerran viikossa. Olen määräaikaisessa palkkatukityössä, ja työsuhteeni kestää marraskuuhun asti. Sen jälkeen työsopimustani katsotaan uudelleen. Helsingin kaupungin työhönvalmentaja on työssä tukenani. Hän on toistaiseksi mukanani vielä koko ajan, kun teen töitä. Hän varmistaa sen, että opin tekemään vaaditut työt hyvin ja asiallisesti.

Kellokortti ja kulkukortti aina mukana

Työviikkoni muodostuu seuraavalla tavalla: Maanantaisin olen vapaalla, sillä kansanedustajat eivät ole silloin eduskunnassa. Tiistaisin ja keskiviikkoisin teen töitä kello 11.30-16, torstaisin työaikani on kello 11-16.30 ja perjantaisin teen töitä kello 9-12.30. Työaikani on 16 tuntia viikossa. Työpäiviini sisältyy puolen tunnin ruokatauko, jolloin käyn eduskuntatalon ravintolassa syömässä. Saan palkan lisäksi eläkettä, ja palkkani ei ylitä sallittua ansaintarajaa, joten minun ei ole tarvinnut laittaa eläkettä lepäämään. Vaikka olen aloittanut työt vasta huhtikuussa, niin heinäkuussa minäkin lomailen, kun koko eduskunta on kiinni!

Töissä minulla on käytössä ”kellokortti”, millä merkkaan aina itseni töihin tulleeksi, ja samalla kortilla pääsen kulkemaan eduskuntatalolla niihin paikkoihin, joihin minulla on oikeus kulkea. Lisäksi minulla on käytössä ravintolan ruokailuja varten asiakaskortti, ja töissä minulla täytyy olla aina kaulassani henkilökortti, mistä vieraatkin tietävät minun olevan talon henkilökuntaa. Kovasti on ollut siis uutta opittavaa ja harjoittelua ja kehittämistä asioissa riittää edelleen.

Hymyjä ja tärkeitä keskusteluja

Olen viihtynyt uudessa työssäni oikein hyvin. Lähden aamulla innolla kohti työpaikkaa. Töihin matkaan kävellen ja metrolla. Työmatkaan kuluu aikaa yli 30 minuuttia. Töissä nautin tällä hetkellä kovasti siitä, että voin jutella esimerkiksi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin kanssa. Hänen kanssaan olen jutellut siitä, miten päivä on mennyt ja onko kaikki hyvin. Olen saanut paljon hymyjä palkaksi työstäni ja se on palkitsevaa! Esimieheni on Leila Vasama, joka on SDP:n eduskuntaryhmän palvelu- ja hallintopäällikkö. Töihin täytyy pukeutua aina kauluspaitaan ja mustiin housuihin, joten minun on täytynyt nyt ostaa vähän uusia vaatteita työtäni varten.

Töissä olen aina pärjännyt hyvin ja olen tehnyt annetut työt niin hyvin, kuin olen osannut. Olen aina valmis kaikkeen, olenhan partiolainen ja siksi ”Aina valmiina!” Työt olen jaksanut tehdä hyvin ja olen tykännyt työstäni, niin nytkin.

Minut on otettu aivan mahdottoman hienosti vastaan. Kahvistani on tykätty! Multa on kysytty vaikka, että oonko mä se telkkarista tuttu! Ja oonhan mä!  Eduskuntatalo on aika sokkeloinen ja välillä joudun ohjaamaan toisia, mihin heidän kuuluu mennä. Itsekin vielä välillä voin mennä vähän hukkaan, mutta aina olen oikeaan paikkaan sitten löytänyt. Minuun luotetaan työyhteisössä hyvin!

Paras asia töissäni on tähän mennessä ollut se, kun olen kohdannut niin paljon kansanedustajia ja saanut tutustua heihin. Välillä olen voinut käydä myös istuntosalin lehtereillä kuuntelemassa kansanedustajien keskustelua. Tästä työstä olen innostunut niin kovasti, että ajattelen nyt, että voisin joskus olla poliitikko. Pääsisin kiertämään maakuntia ja puhumaan ihmisille minulle tärkeistä asioista. Haaveilen vielä, että voisin joskus kirjoittaa kirjaa  työstäni. Se voisi olla dekkarimuotoon kirjoitettu.

Olin aina haaveillut, että jonain päivän haluaisin olla eduskunnassa töissä. Olen siis päässyt nyt toteuttamaan haavettani ja olen unelma-ammatissani! Muille eduskuntatyöstä haaveileville sanoisin, että unelmasta kannattaa pitää kiinni, koskaan ei tiedä, vaikka unelma toteutuisikin!

Kommentit

Merja kommentoi 7.6.2018 klo 14:38 #

Onnea Sanna :) Unelmoida kannattaa aina - itsekin sitä harrastan. Minua ilahduttaa se, että sinulla on lisäunelmia odottamassa toteutumistaan. Eiköhän kannusteta kaikkia unelmoimaan ja toteuttamaan niitä.


Tuula Poikonen kommentoi 10.6.2018 klo 23:02 #

Voi Sanna, miten iloinen ja ylpeä olen sinun urapolustasi! Muistan hyvin sinun valmustujaispäiväsi ja sitten ilon, kun kuulin sinun työllistyneen. Onnea ja isot halit!


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.