Leirit – Nuo kesän ja talven kohokohdat!

Kirjoitettu: 12.3.2019, KVPS

Mitä kaikkea voikaan leirielämä olla! “Parasta ovat hetket, jolloin on mahdollista pysähtyä ja olla läsnä. Hetket, jolloin jokainen saa kokea onnistumisia ja tulla kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi juuri sellaisena kuin on.”

Uusia ystäviä, yhdessä tekemistä ja virkistäytymistä!

Rauhallisia hetkiä aamupalaa syöden terassilla yhdessä ystävien kanssa, ei ole kiire minnekään. Villiä menoa vesidiskossa kavereiden kanssa ja vauhdikkaita liikunnallisia tuokioita. Eläimiin tutustumista, hevosen hoitoa ja ratsastamista. Tähtien katselua ja esiintymistä oman elämänsä tähtenä. Leirinuotiolla makkaran tai lettujen paistoa laulujen raikuessa järven rannalla…

Tätä kaikkea voi leirielämä olla, jokaiselle jotain!

Ympäri Suomea mielettömän hienoissa paikoissa

Leirielämä kuljettaa ympäriinsä, on hienoa päästä tutustumaan uusiin paikkoihin. Viime kesän leiripaikat olivat toinen toistaan komeampia!

Tampereen keskustassa Tulppaanitalo tarjosi lukemattomia mahdollisuuksia; puistoja, kaupungin nähtävyyksiä ja hyviä kulkuyhteyksiä. Varalan urheiluopistossa oli mielettömän hyvät mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan; koripalloon, parkouriin, uintiin, sählyyn, kuntosaliin, keilaukseen ja lenkkeilyyn Pyynikin upeissa maisemissa.

Vahannassa Ylöjärvellä vietimme heppaleiriä. Siellä oli ihana talli, jossa pääsimme hoitamaan hevosia ja fiilistelemään tallielämää. Iltaisin saunomista, pelailua ulkona, luontoon tutustumista ja uintia Näsijärvessä.

Leiriniemessä Mäntsälässä vietimme talvileiriä tähtien merkeissä, yhteistyössä Ursan kanssa pääsimme tutustumaan tähtitaivaaseen ja koimme hienoja hetkiä, jokainen sai olla omalla tavallaan oman elämänsä tähti. Viikkoon mahtui ulkoilua, makkaroiden ja lettujen paistoa nuotiolla, jäälyhtyjen tekoa ja rauhallista oleilua uusien kavereiden kanssa.

Aitoossa Pälkäneellä vietimme leirielämää lähes koko kesän. Samasta pihapiiristä löytyivät majoitustilat, ruokailumahdollisuus, rantasauna, nuotiopaikka aivan järven rannalta, uima-allas, liikuntasali ja upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja pihapeleihin. Kiipesimme kävellen ja juosten Sappeen huipulle ja joimme kahvit rinteillä maisemia ihaillen. Aivan kävelymatkan päässä oli talli, jossa pääsimme heppaleirillä viettämään tallielämää.

Kainuun Opisto Paltamossa oli monien mahdollisuuksien kurssikeskus kainuulaisen luonnon ja kulttuurin keskellä. Sieltä oli komeat näkymät Oulunjärvelle ja sinisille vaaroille.

Pieniä hetkiä, jotka kantavat pitkälle eteenpäin

Leireillä parasta ovat hetket, jolloin on mahdollista pysähtyä ja olla läsnä. Hetket, jolloin jokainen saa kokea onnistumisia ja tulla kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi juuri sellaisena kuin on.

Teemasta riippumatta kaikilla leireillä on myös musiikkia, ulkoilua, iltaohjelmaa nuotiolla ja rauhallista oloa. Pianon ympärille kokoontuu usein moni leiriläinen; Yksi soittaa rytmimunaa, toinen marakassia, kolmas laulaa sydämensä kyllyydestä ja neljäs haluaa vaan nauttia tunnelmasta. Musisointi voi innostaa toisia maalaamaan ja tuottamaan upeita taideteoksia. Joku viihtyy onkimassa, toinen uittamassa varpaitaan rannassa.

Illalla koko leiriporukka voi kokoontua yhteiseen illanviettoon karaoken, leffan tai nuotion ääreen. Mahdollisuuksia on paljon!

Teksti: Nina Virtanen
Kuvat: Anna-Liisa Nikus

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja