Harjoittelijana Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä

Kirjoitettu: 3.12.2018, KVPS

Iivi Toikkanen suoritti sosionomiopintoihinsa kuuluvan harjoittelun meillä Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Tässä blogissa Iivi kertoo kokemuksistaan 14 viikon harjoittelujaksolta.

Olen kolmannen vuoden sosionomiopiskelija TAMKista ja olen ollut suorittamassa viimeisen vuoden työharjoittelujaksoja Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä. Tulin harjoitteluun säätiön ylläpitämään EU:n Vammaiskorttitoimistoon, jossa olen päässyt työskentelemään uuden hankkeen parissa. Ennen harjoitteluun tuloa minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta projektityöskentelystä tai erityistä tukea tarvitsevien ihmisten kanssa tehtävästä työstä.

Vammaiskorttitoimistossa tehdään paljon pienellä porukalla

Harjoittelu Vammaiskorttitoimistossa on ollut mielenkiintoista ja hyvällä tavalla haastavaa. Työnkuvaan kuuluu paljon työskentelyä puhelimitse ja se vaatii hyviä sosiaalisia taitoja, koska puhelintyöskentely ei välttämättä ole helpoin muoto toteuttaa hyvää asiakaspalvelua. Puhelimitse toteutettavaa asiakastyötä tehdään päivystyspuhelimessa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Puhelimitse ollaan yhteydessä niin asiakkaiden, kuin myös Kelan sekä palveluntarjoajien kanssa. Vammaiskorttitoimiston toiminta on pientä verrattuna siihen, että kyseessä on kuitenkin valtakunnallinen palvelu. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löytyy tästä linkistä.

Koulutuspäivissä ja kursseilla pääsin tutustumaan uusiin ihmisiin

Harjoitteluiden aikana olen myös päässyt mukaan erilaisiin koulutuspäiviin sekä tutustumaan muihin erilaisiin projekteihin. Harjoittelujakso on tarjonnut paljon mielenkiintoista ja uutta, mutta mieleenpainuvimpana kokemuksena Vammaiskorttitoimiston lisäksi minulle on jäänyt kansainvälisiin projekteihin tutustuminen, koulutuspäivät, muuttovalmennukset sekä Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeen Oivalluksia seksuaalisuudesta -viikonloppukurssi Nokialla, jossa käsiteltiin ystävyyttä, läheisyyttä ja seksuaalisuutta. Kurssin anti oli huima niin työntekijöille, kuin osallistujillekin. Kurssilla pääsi tutustumaan uusiin ihmisiin ja keskustelemaan tärkeistä, jopa vaietuista asioista.

Harjoittelujaksoni säätiöllä on kokonaisuudessaan ollut pitkä, eli 14 viikkoa. Sen aikana olen oppinut paljon ja samalla laajentanut osaamisalueitani. Koen, että pitkä harjoittelujakso ainakin omalla kohdallani on ollut hyvä asia, koska olen opetellut täysin uusia työtapoja uusien aihealueiden parissa. Lyhyemmässä ajassa en olisi saanut näin kattavaa oppia. Harjoittelussa Kehitysvammaisten Palvelusäätiöllä pääsee kokemaan monipuolisesti kaikkea erilaista.

Harjoittelupaikkana Kehitysvammaisten palvelusäätiötä suosittelen ehdottoman lämpimästi kaikille, vaikka ei omaisikaan kokemusta erityistä tukea tarvitsevien kanssa työskentelystä. Säätiön mukava työporukka ottaa mahtavasti vastaan, mukaan toimintaan ja antaa ammattitaitoisen opetuksen sekä esimerkillisen pohjan erilaisiin työskentelytapoihin.

Terveisin Iivi

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.