Hallituksessa pääsemme vaikuttamaan

Kirjoitettu: 24.5.2018, KVPS

Meillä on hyvä henki ja selkeä yhteinen päämäärä: kehitysvammaisten ihmisten asioiden edistäminen!

Toimimme Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksessa. Hallitustyöskentely on hieno mahdollisuus olla kehittämässä kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten palveluita.

Hallituksessa meitä on yhteensä kahdeksan jäsentä. Hallitus kokoontuu yleensä kahdeksan kertaa vuodessa. Näiden kokousten lisäksi pidetään sähköpostikokouksia. Toinen meistä on ollut mukana vasta alle vuoden, mutta toisella on jo viiden vuoden kokemus yhteisestä päätöksenteosta.
Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksessa meillä on hyvä henki ja selkeä yhteinen päämäärä: kehitysvammaisten ihmisten asioiden edistäminen.

Jari kertoo:

Olen ollut Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsen vuodesta 2017 lähtien. Tämä on mahtava tilaisuus minulle! Kehityn joka kerralla, kun meillä on kokouksia. Hallituksessa saan oikeasti vaikuttaa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön toiminnan suunnitteluun. Se on sellaista ruohonjuuritasolla vaikuttamista. Tuon hallituksen kokouksissa esiin asioita, joihin pitäisi kiinnittää huomiota. Esimerkiksi selkokielisyys on tällainen asia. Tiedon pitäisi olla kaikkien saatavilla ja sen pitäisi olla selkeää. Palvelusäätiön toiminnassa tätä asiaa voidaan tehdä tunnetuksi.

Haluan oppia lisää ja olla mukana asioiden pohtimisessa ja niiden kehittämisessä. Haluaisin myös olla tulevaisuudessa enemmän mukana isojen projektien suunnittelussa jo alkuvaiheessa. Rakennusasioista olen erityisesti kiinnostunut. Teen Palvelusäätiön toimintaa tunnetuksi omalta osaltani ja toimin viestin viejänä palveluita tarvitseville. Vaitiolovelvollisuutta noudatan tietysti hallituksen työskentelyn osalta.

Minulla on puutarhuriopinnot takana ja töitä olen tehnyt mm. siivouksen parissa ja kaupan alalla. Tällä hetkellä työskentelen Monituote -nimisessä työkeskuksessa Porissa. Vapaa-ajallani teen paljon vapaaehtoistyötä jääkiekko-otteluiden toimitsijana, valokuvaan ja harrastaan liikuntaa. Olen kihloissa.

Keijo kertoo:

On todella hienoa ja tärkeää, että Jari on nyt hallituksessa mukana. Jarilla on paljon tietoa ja käytännön kokemusta, josta on hyötyä sekä suunnitelmien että päätösten tekemisessä. Jarin kautta meidän on helpompi saada yhteys palveluidemme tarvitsijoihin. Hän on myös tuonut hienosti esiin uusia näkökulmia hallitustyöskentelyyn. Rakennushankkeiden suunnittelu on pitkällinen ja monivaiheinen prosessi ja siksi Jari ei ole vielä ehtinyt olla niissä mukana. Uusia hankkeita suunniteltaessa Jarikin pääsee sitten näkemään, mistä kaikista yksityiskohdista uusien asuntojen rakentaminen koostuu.

Meillä kaikki toiminta on yhteydessä kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä konkreettisiin tarpeisiin. Useimmiten uudet hankkeet saavat alkunsa siitä, että esimerkiksi joku läheinen on yhteydessä ja kertoo tietyllä paikkakunnalla tarvittavan uusia koteja. Sen jälkeen alkaa mahdollisuuksien kartoittaminen. Katsotaan, löytyykö paikkakunnalta myötätuulta asiallemme.

Olen tehnyt työurani rakentamisen puolella. Toimin aikoinaan mm. Tielaitoksella, VR:n toimitilojen rakennushankkeissa ja lopulta 26 vuotta insinööritoimistossa. Kehitysvammaisten Palvelusäätiön hallituksen jäsenenä olen ollut vuodesta 2013 alkaen. Olen Keski-Suomesta kotoisin ja Tampereelle muutin vuonna 1972. Poikani Tero asuu Pappilanpuiston ryhmäkodissa Tampereella. Tyttäreni Soilella on perhe Nokialla. Vaimoni menehtyi rintasyöpään vuonna 2004. Sinkkumiehen harrastuksiini kuuluvat erityisesti mökkeily, kalastus ja marjastus.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja