Erityisosaamisena perheiden tukeminen

Kirjoitettu: 13.1.2020, KVPS

Jenni Kerppola aloitti työnsä kehittämis-toiminnassamme syksyllä. Hän kertoo uudesta työstään lasten ja perheiden parissa.

Olen Jenni Kerppola ja aloitin työt syksyllä 2019 hankesuunnittelijan tehtävissä Lappeenrannassa, Yksi yhteinen lapsuus -hankkeessa. Tehtävä on kiinnostava ja työnkuva monipuolinen. On mahtavaa päästä työskentelemään hienot arvot omaavassa Kehitysvammaisten Palvelusäätiössä. Uskon työn kasvattavan minua ammatillisesti ja odotan innolla oppivani uutta!

Yksi yhteinen lapsuus

Yksi yhteinen lapsuus -hankkeen tavoitteena on mahdollistaa kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja heidän perheidensä tasavertaista osallisuutta omassa lähiyhteisössään. Työ toteutuu Etelä-Karjalan alueen kouluissa. Hanke tukee lapsen sosiaalisten suhteiden luomista ikätovereihinsa, jotta lapsi voi käydä lähikoulua ja osallistua lähiyhteisöissään tarjottuihin aktiviteetteihin. Hankkeen kuluessa lasten perheet ja lähiyhteisössä toimivat ammattilaiset saavat välineitä ja tietoa, kuinka mahdollistaa yhdessä yksi yhteinen lapsuus. Lue lisää Yksi yhteinen lapsuus -hankkeesta tästä linkistä.

Erityisosaamistani on monimuotoisten perheiden kohtaaminen ja vanhempien osallisuuden tukeminen perheiden palveluissa.Toivonkin vahvistavani omalla osaamisellani ja innostuksella Kehitysvammaisten Palvelusäätiön edellytyksiä lasten ja perheiden palveluiden kehittämiseen.

Viimeisimmissä työtehtävissäni Monimuotoiset perheet -verkostossa, olen saanut vastata vaikuttamistyönhankkeen suunnittelusta sekä lasten, nuorten ja perheiden palvelujärjestelmään suuntautuvasta sidosryhmätyöstä. Lisäksi olen saanut tehdä järjestöjen yhteistä vaikuttamistyötä ja kouluttaa nykyisiä ja tulevia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia monimuotoisten perheiden kohtaamisesta, vanhemmuuden tukemisesta ja kohtaamisen taidoista. Näissä tehtävissä saan jatkaa nyt myös Yksi yhteinen lapsuus -hankkeessa.

Kiitollisena viimeisten työvuosien opeista olen aloittanut uuden työni suurella sydämellä ja intoa täynnä!

Kommentit

Ritva Kiiskinen kommentoi 17.1.2020 klo 11:49 #

Kunnioitettavaa ja arvokasta, että tällaisella suurella sydämellä olevia ihmisiä on, jotka kouluttautuvat vaativalle alalle!
Hyvä, että ammattilaiset saavat välineitä ja tietoa, kuinka mahdollistaa hyvä yhteinen lapsuus.  Tietoa ei koskaan ole liikaa!
Apua tarvitsevia perheitä on paljon, kiitos, että olette olemassa❤


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja