Ajatuksia sisaruudesta

Kirjoitettu: 3.7.2014, Webmaster

Tuula ja Tommi - sisko ja veli - kertovat ajatuksiaan sisaruudesta ja sisaruussuhteen merkityksestä heidän elämässään.

Lapsuudesta Tommille nousivat heti mieleen yhteiset jalkapallopelit. Tommi kertoo yhtenä kohokohtana sen, kun sai olla maalivahtina jalkapallopelissä. Vaikka veli Timo lopulta voittikin pelin, niin muistot ovat kuitenkin erittäin positiiviset ja lämpöiset.

Tommi on ollut pienestä pitäen Tuulan ja Timon leikeissä mukana. Nauru vaan helisee huoneessa, kun Tuula kertoo,  kuinka he Timon kanssa veivät Tommia kottikärryillä ympäri pihamaata, eikä menoa haitannut vaikka vauhtia haettiin välillä maastakin. Kivaa oli – tähän yhtyvät molemmat sisarukset.

Lapsuusvuosia muistellessaan Tuula kertoo myös, kuinka hän yritti lapsena opettaa Tommia kävelemään. Tommi toteaa, että ”Tuula olisi hyvä jumppari - niin turvallista siskon kanssa oli kävelyä harjoitella.”

Millainen sisko Tuula on?

  • Hyvä sisko, jolle voi soittaa aina, kun on asiaa. Ihania muistoja yhteisistä leivontahetkistä ja suklaapallot on meidän ehdotus suosikki!
  • Tuula on ollut apuna isoissa asioissa, kuten auttamassa sairaalassa. Siskoa tarvitaan välillä kannustamaan myös vanhempia Tommin elämään liittyvissä asioissa.

Millainen veli Tommi on?

  • Syvällinen ja huumorintajuinen
  • Tommi haluaa keskustella maailman menosta ja pohtia elämää hyvin syvällisestikin.
  • Tuula on saanut vuosien varrella Tommilta loistavia elämänviisauksia, jotka pysäyttävät välillä myös siskon pohtimaan elämän tärkeitä asioita.
  • Tommin huumorintajusta on ollut paljon apua vaikeissakin tilanteissa ja sen voimalla on päästy aina eteenpäin.

Mikä on sisaruussuhteessa tärkeää?

  • Tommi: Ihanaa, kun Tuula soittaa mulle!
  • Tuula: Yhteenkuuluvuudentunne. Vaikka ei näekään toista kovin usein, tietää kuitenkin, että toinen on ajatuksissa päivittäin.

Tommi on asunut Joukontalossa vuodesta 2009 lähtien. Tuula etsii Tommin hyllystä Omaan kotiin -kansion, jota sisarukset täyttivät yhdessä Tommin muuttaessa omaan kotiin. Yhteisten muistojen ja valokuvien äärelle on ihana pysähtyä hetkeksi.

Tänä päivänä yhteinen aika on ”kortilla” ja molemmat toivoisivatkin, että voisivat viettää enemmän aikaa yhdessä. Onneksi puhelimella saa toisen kiinni, ja Tommi odottaakin Tuulan soittoa aina kovasti. Tuulalla on kaksi lasta ja Tommi kertookin ylpeänä, kuinka hän on saanut kunniatehtävän toimia Tuulan tyttären Ellenin kummisetänä. Tommi on tästä tärkeästä tehtävästä erittäin onnellinen. Tuula kertoo, että Tommi on ihanana veljenä ymmärtänyt loistavasti myös sen, että Tuulan lapset vievät juuri nyt Tuulan elämästä paljon aikaa. Mutta jälleen todetaan, että yhteenkuuluvuudentunne sisarten välillä on erittäin tärkeä ja tieto siitä, että toinen välittää ja ajattelee, helpottaa, kun ikävä välillä iskee.

Kysyttäessä siskon ja veljen yhteistä tulevaisuuden haavetta on yhteinen vastaus helppo: Yhteinen loma hotellin sviitissä jossain päin Suomea nauttien jäätelöstä, shampanjasta ja mansikoista! Toisena toiveena on järjestää yhteinen muotinäytös. Jäämme innolla odottamaan, milloin nämä unelmat toteutuvat!

Tommin ja Tuulan välinen sisarussuhde on ihanan lämmin ja avoin, vaikka yhteiseen matkaan on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin. Myös jatkossa nämä sisko ja sen veli kertovat mielellään yhteisistä kokemuksistaan ja ajatuksistaan. Heitä voit tulla kuuntelemaan esimerkiksi 28.11.2014 Tampereelle, jolloin he osallistuvat mukaan Askeleita aikuisuuteen –läheisseminaariin.

Tuula ja Tommi halaavat toisiaan – ja matka jatkuu taas. Ihana yhteinen keskusteluhetki kiteytyy meidän kaikkien mielestä Joukon talon seinältä löytyvästä runosta:

"Pitäisitkö kädestä, jos erehtyisin kerran,
poikkeaisin polulta vain askeleenkin verran.
Toivon, että jatkaa saisin kanssas samaa matkaa,
toisiamme auttaen on turvallista jatkaa."

Tommin ja Tuulan ajatukset kirjasi Satu Koivurinne

Kommentit

Sari Vanttaja kommentoi 7.7.2014 klo 13:21 #

Joo,tuttu tarina,minulla ja minun pikku-siskolla on kanssa tosi lämpimät välit,minä hoidin häntä vauvana ja vähän isompanakin,meillä on 14 vuotta ikäeroa,on hänellä nyt kaksi omaa lasta,joita olen myös hoitanut,ja olen myös nuorimmaisen kummi-täti!


Helena Korhonen kommentoi 8.7.2014 klo 22:15 #

Tässä osa lapsistamme. Koskettavaa lukea tekstiä, vaikka tämän asian rinnalla on kohta 30 vuotta kulkenut.  Asiaa ei tule ajatelleeksi, koska tämä kaikki on vaan kuulunut elämäämme ja on niin normaalia. Tommi on otettu Timon ja Tuulan leikkeihin aina mukaan.


Heli Lehto kommentoi 9.7.2014 klo 21:18 #

Ihana ja liikuttava kertomus sisarusten välisestä rakkaudesta, siteestä ja ystävyydestä! <3


Tuula Takala kommentoi 26.1.2015 klo 15:01 #

Yhteinen haaveemme toteutuikin yllättävän pian kun Suvi Koponen varasi meille sviitin hotelli Kämpistä :) Shampanjoilla ja mansikoilla. Ja paljon muulla <3 Kiitos <3

T.Tommi ja Tuula


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.