Vammaispalveluiden järjestäminen ja hankinta -koulutuskierros käynnistettiin

Kirjoitettu: 29.1.2019, Elina Leinonen

Vammaispalveluiden järjestäminen ja hankinta -koulutuskierroksen aloitustilaisuus järjestettiin tänään 29.1.2019 Säätytalolla Helsingissä.

Koko Suomen kattavan Vammaispalveluiden järjestäminen ja hankinta -koulutuskierroksen tavoitteena on vahvistaa asiakasosallisuutta vammaispalveluissa ja tukea kuntien ja maakuntien palveluiden järjestämis- ja hankintaosaamista. Tavoitteena ovat yksilöllisiin tarpeisiin vastaavat palvelut.

Tilaisuudessa Milla Ilonen (Aspa) ja Jyrki Pinomaa (Kehitysvammaisten Tukiliitto ry) haastattelivat perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikkoa (STM), työministeri Jari Lindströmiä (TEM) ja Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainiota. Keskustelussa todettiin, että monet palveluiden käyttäjät ovat viime vuosina menettäneet luottamuksensa yhteiskunnan palvelujärjestelmään. Kysyttiin, miten luottamus voidaan palauttaa? Kuka kantaa vastuun epäonnistuneista kilpailutuksista?

Koulutus järjestetään vuoden 2019 aikana kuudella paikkakunnalla:

  • Helsinki 6.3.2019
  • Joensuu 13.3.2019
  • Oulu 2.4.2019
  • Tampere 24.9.2019
  • Rovaniemi 1.10.2019
  • Turku 8.10.2019

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos koordinoi koulutuskierrosta sosiaali- ja terveysministeriön ohjauksessa. Lisäksi hankkeessa ovat mukana työ- ja elinkeinoministeriö, valtiovarainministeriö, Suomen Kuntaliitto, Valvira ja aluehallintovirastot sekä useiden  vammaisjärjestöjen edustajia.

Lue lisää koulutuskiertueesta sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta!
Koulutuskierroksella vahvistetaan kuntien osaamista vammaispalvelujen järjestämisessä

Valokuva: Elina Leinonen

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.