Uusia KVPS-koteja rakentuu Saloon, Jokioisille, Jyväskylään ja Lahteen

Kirjoitettu: 17.5.2019, Elina Leinonen

Suunnittelemme ja rakennamme aktiivisesti uusia KVPS-koteja eri puolille Suomea. Kaikki uusia rakentamishankkeita koskevat aloitteet ovat tervetulleita.

Paulinpuisto Saloon

Olemme tällä hetkellä rakentamassa Salon keskustaan kerrostaloa, Paulinpuistoa, joka valmistuu ensi vuoden vaihteessa. Nelikerroksiseen taloon rakentuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 18 kehitysvammaiselle ja muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kullakin asukkaalla on pienellä keittiöllä ja kylpyhuoneella varustettu asunto, minkä lisäksi joka asuinkerroksessa on yhteinen tupakeittiö-olohuone. Rakennuksen alimmassa kerroksessa sijaitsee tiloja talon asukkaiden yhteiseen kohtaamiseen. Taloon tulee myös terapia-allas esteettömine saunatiloineen.

Kotaniitty Jokioisiin

Jokioisilla rakennamme uutta KVPS-kotia Puistometsän asuinalueelle. Esteettömät kodit valmistuvat tammikuussa 2020. Kaksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa kussakin on viisi asuntoa sekä asukkaiden yhteinen keittiö ja olohuone. Asukkaiden käytössä on lisäksi tilava monitoimitila sekä yhteiset sauna- ja pesulatilat.

Kultasiipi Jyväskylään

Jyväskylään Kuokkalaan valmistuu kesäkuussa Suomen Hoivatilojen meille rakennuttama KVPS-koti Kultasiipi. Rakennus koostuu neljästä kotiryhmästä. Kodeista seitsemän on varattu alaikäisille lapsille. Heidän kotinsa on jaettu kahdeksi pieneksi omaksi kotiryhmäkseen, joilla on oma, erillinen sisäänkäynti ja suojaisa leikkipiha. Loput kahdeksan asuntoa on tarkoitettu kehitysvammaisille aikuisille.

Koivumetsä Lahteen

Hoivatilojen toimesta rakentuu uusi KVPS-koti Koivumetsä myös Lahden Metsämaalle. Rakennustyöt käynnistyivät toukokuussa valmistuvat helmikuussa 2020. Yksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa kussakin on viisi esteetöntä asuntoa sekä asukkaiden yhteinen keittiö ja olohuone.

Kommentit

Koivurinta kommentoi 28.5.2019 klo 06:26 #

Täällä Naantalin Rymättylässä olisi merellistä luontoa ja tontteja samalla metsä-alueella, johon sopisi erityisihmisten asuntoja ja olisi mahdollisuus myös kasvimaahan ja muuhun harrastetoimintaan.


Aarne Rajalahti kommentoi 29.5.2019 klo 13:14 #

Hei ja kiitos viestistä!
Naantaliin rakensimmekin vuonna 2015-2016 KVPS-koti Suovuoren. Viihtyisän tuntuinen, nätti kaupunki!

http://www.tukena.fi/palveluyksikot/suovuoren-asumispalvelut-naantali-varsinais-suomi

Terveisin,
Aarne Rajalahti


Hirvonen kommentoi 1.7.2019 klo 10:54 #

Onpas ihanaa että kehitysvammaisten ja liikuntarajoitteisten asumisen mahdollisuuksia kehitetään. Erityisen tärkeää kodeissa on esteettömat keittiötilat, vessat ja sisäänkäynnit. Mukavaa myös huomata että nykyisin panostetaan sisustukseen ja viihtyvyyteen. Asiat kuten yhteinen tupakeittiö-olohuone ja terapia-allas Paulinpuiston kerrostalossa, ovat erittäin kivoja viihtyvyyteen vaikuttavia asioita.


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja