Uuden KVPS-kodin peruskivi muurattiin Jokioisissa

Kirjoitettu: 26.4.2019, Elina Leinonen

Jokioisiin rakenteilla olevan uuden KVPS-kotimme peruskivi muurattiin aurinkoisissa tunnelmissa yhdessä tulevien asukkaiden ja heidän läheistensä sekä yhteistyö- ja rakennusalan kumppaneidemme kanssa.

Jokioisiin rakenteilla olevan uuden KVPS-kodin peruskivenmuuraustilaisuutta vietettiin torstaina 25.4.2019 rakennustyömaalla, osoitteessa Opintie 8, Jokioinen.

Uuden kodin rakennuttaa Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskes-kus ARA on myöntänyt rakennushankkeelle investointiavustuksen ja korkotukilainan.

Uusi koti rakennetaan vanhustentalojen naapuriin Opintien päähän. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy ja urakoitsijana toimii Ojarannan Rakennus Oy. Rakennustyöt käynnistyivät vuodenvaihteessa, ja koti valmistuu tammikuussa 2020.

Hanketta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa, joka valitsee tulevat asukkaat omalta toimialueeltaan. Asukkaiksi on tulossa arjessaan paljon apua ja tukea tarvitsevia ihmisiä, joten henkilökuntaa tarvitaan ympärivuorokautisesti. Palvelutoiminta luo uusia työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Uudisrakennukseen valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti kaikkiaan 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kullakin asukkaalla on 28 m2 suuruinen asunto, johon kuuluu tupakeittiö, makuualkovi ja esteetön kylpyhuone. Kaksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa kussakin on viisi asuntoa sekä asukkaiden yhteinen keittiö ja olohuone. Asukkaiden käytössä on lisäksi tilava monitoimitila sekä yhteiset sauna- ja pesulatilat.

Uusi koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua, joka sisältää asukkaan tarvitseman yksilöllisen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että hänen on mahdollista elää omannäköistään, turvallista ja hyvää arkea.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen muutto lapsuudenkodista omaan kotiin on suuri elämänmuutos hänelle ja hänen perheelleen. Tulevan kodin asukkailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus osallistua Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään muuttovalmennukseen, joka alkaa toukokuussa.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja