Tarjoamme oman kodin jo yli 1000 asukkaalle

Kirjoitettu: 8.2.2019, Elina Leinonen

KVPS-kodeissa asuu jo yli 1000 tyytyväistä asukasta. Käynnissä on parhaillaan kolme ryhmämuotoisen kodin rakennushanketta. Tukiasuntoja hankimme myös jatkuvasti lisää yksilöllisten toiveiden mukaan.

KVPS-kodeissa asuminen lukuina

 • Olemme rakennuttaneet 30 ryhmämuotoista KVPS-kotia eri puolille Suomea.
 • Olemme ostaneet 430 asuntoa tuettuun, itsenäiseen asumiseen haluaville.
 • Tarjoamme oman kodin yli 1000:lle tukea tarvitsevalle asukkaalle.

Lisätietoja: Omaan kotiin! Välitämme sinusta ja kodistasi -esite

Tuettuun asumiseen, itsenäiseen elämään

Ostamme ja vuokraamme asuntoja tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille, jotka haluavat elää itsenäistä elämää omassa kodissa. Olemme mahdollistaneet itsenäisen asumisen jo yli 400 asukkaalle. Saamamme palautteen mukaan vuokralaisemme arvostavat omaa kotiaan, itsemääräämisoikeuttaan ja tasavertaisen kansalaisen asemaa.

Etsimme jatkuvasti uusia koteja yhteistyössä muuttajien ja heidän läheistensä kanssa. Jos sinulla tai läheiselläsi on toiveena oma koti, kannattaa ottaa yhteyttä! Autamme mielellämme kodin löytämisessä. Kannattaa myös tutustua vapaisiin asuntoihimme, joita löytyy eri puolilta Suomea.

Lisätietoja:
Oman asunnon hankinta
Vapaat asunnot

Rakenteilla uusia KVPS-koteja

Tavoitteenamme on luoda yksilöllisiä ja laadukkaita asumismahdollisuuksia lähiyhteisöihin. Ylläpidämme ja rakennutamme ryhmämuotoisia KVPS-koteja eri puolilla Suomea. Uudenaikaiset, esteettömät kotimme suunnitellaan nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaaviksi erityistä tukea tarvitseville asukkaille. Toteutamme rakentamishankkeet paikallisten tarpeiden mukaan yhteistyössä kuntien kanssa.

 • KVPS-koti Kultasiipi rakennetaan Päivänsäteen palvelukodin naapuritontille Jyväskylään. Yksikerroksinen rakennus koostuu neljästä kotiryhmästä, joihin valmistuu oma koti 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kodeista seitsemän on varattu alaikäisille lapsille. Heidän kotinsa on jaettu kahdeksi pieneksi kotiryhmäksi, joilla on oma, erillinen sisäänkäynti ja suojaisa leikkipiha. Loput kahdeksan asuntoa on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

  Rakennuttajana toimii Suomen Hoivatilat Oyj. Tuleva palveluntuottajana on KVPS Tukena Oy. Kultasiipi valmistuu kesäkuussa 2019.
   
 • Kiinteistö Oy Salon Paulinpuisto rakennetaan Kauniaisten kaupunginosaan Salon keskustan tuntumaan. Nelikerroksinen rakennuksen kolmeen ylimpään kerrokseen valmistuu oma koti 18 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Taloon tulee myös terapia-allas esteettömine saunatiloineen.

  Rakennuttajana toimii Kiinteistö Oy Paulinpuisto, jonka osakkaita ovat salolainen Riitta Nieminen ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Tuleva palveluntuottajana on KVPS Tukena Oy. Paulinpuisto valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

  Salon Seudun Sanomat 5.2.2019:
  Paulinpuiston kehitysvammaisten palvelutalon peruskivi muurattiin
   
 • Uusin KVPS-koti rakennetaan Opintielle Jokioisiin. Kaksikerroksiseen rakennukseen valmistuu oma koti 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle.

  Rakennuttajana toimii Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Rakentamistyöt alkoivat vuodenvaihteessa, ja koti valmistuu tammikuussa 2020.

  Forssan Lehti 12.1.2019:
  Kehitysvammaisille 15 uutta palveluasuntoa Jokioisille

Neuvottelemme parhaillaan muutamista mahdollisesti alkavista rakentamishankkeista. Kaikki uusia hankkeita koskevat yhteydenotot ovat myös tervetulleita!

Lisätietoja:
KVPS-kodit
Rakenteilla ja suunnitteilla olevat KVPS-kodit

Kommentit

Leena Hyttinen kommentoi 12.2.2019 klo 15:08 #

Hei, miten ihmeessä saisimme nuo Lahden päättäjätkin kiinnostumaan hankkeistanne? Täällä on tarvetta palveluasumiselle, kun vanhoja taloja poistuu käytöstä. Mm. tyttäreni ryhmä, johon kuuluu viisi kehitysvammaista nuorta, pohtii parhaillaan uutta asumista kun vanha talo puretaan alta. Tarjolla on kerrostaloasumista kuntayhtymän puolelta sekä yksityistä palvelutarjontaa, joka ei viime aikaisen keskustelun pohjalta houkuttele. Me vanhemmat toivoisimme teidän yksikköä tänne, ja siitä olemme välittäneet viestin myös päättäjille, mutta mitään ei ole tapahtunut. Valitettavaa!


Aarne Rajalahti kommentoi 12.3.2019 klo 10:32 #

Hei,
Kiitos viestistä Leena.

Meillä onkin juuri kumppanimme kanssa rakennushanke Lahteen käynnistymässä, Metsämaan alueelle.

Valmista pitäisi olla jo vuodenvaihteessa.

Täältä saatte lisätietoa tästä hankkeesta: http://www.tukena.fi/palveluyksikot/tukena-metsakoivu


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja