Petri Virolainen esiintyy ACCAC-konferenssissa Nepalissa

Kirjoitettu: 10.12.2018, Elina Leinonen

Jotta kukaan ei jäisi yksin -hankkeessamme ystävyyden lähettiläänä työskentelevä Petri Virolainen esiintyy tällä viikolla kansainvälisessä ACCAC-konferenssissa Nepalissa.

Ystävyyden lähettiläämme Petri Virolainen luennoi Ystävyyden lähettiläs -toiminnasta kansainvälisessä Accessible Arts and Culture ACCAC Festival & Congress -tapahtumassa, joka järjestetään 10.–14.12.2018 Kathmandussa Nepalissa.

ACCAC Festival & Congress on kansainvälinen kulttuurin ja taiteen monimuotoisuutta edustava tapahtumakokonaisuus, jonka kautta edistetään ihmisten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoista osallisuutta. Tapahtuma sisältää kansainvälisen ammattilaiskongressin, kaikille soveltuvan, esteettömän karnevaalin sekä monipuolisen kattauksen taidetta, konsertteja ja kulttuurielämyksiä.

Ystävyyden lähettiläs -toiminta

Valtakunnallisen Jotta kukaan ei jäisi yksin (2017-2019) -hankkeemme tavoitteena on vähentää kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ihmisten yksinäisyyttä. Ystävyyden lähettiläs -toiminta on yksi hankkeen keskeinen toimintamuoto, jossa vapaaehtoisia kannustetaan ja koulutetaan toimimaan ystävyyden lähettiläinä.

Ystävyyden lähettiläs -toiminnan myötä on mahdollista oppia ja kehittää sosiaalisia taitoja sekä saada tukea ihmissuhteiden rakentamiseen.

Toiminta edistää monin tavoin sosiaalista hyvinvointia:

  • lisää sosiaalista osallistumista ja osallisuutta
  • ehkäisee ja vähentää syrjäytymistä
  • auttaa luomaan uusia ystävyyssuhteita
  • edistää mielen hyvinvointia
  • vähentää yksinäisyyttä.

Petri Virolainen on aloittanut Ystävyyden lähettiläs -toiminnan omana vapaaehtoistyönään ja toteuttanut sitä pyöräilemällä erityistä tukea tarvitsevien ihmisten luo asumis- ja päivätoimintayksiköihin. Aiemmin hän on itse ollut sosiaalisesti syrjäytynyt ja kokenut ulkopuolisuutta, nykyään hän on aktiivinen vaikuttaja yksinäisyyden vähentämisessä ja ystävyyden lisäämisessä.

Hienoa, että Ystävyyden lähettiläs -toiminta saa kansainvälistä näkyvyyttä!

Lisätietoja

ACCAC Accessible Arts and Cultures Finland

ACCAC Nepal is hosting an international conference in December

Kuvia

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja