Oulun Kansalaisraati kokoontui kehittämään vapaaehtoistoimintaa

Kirjoitettu: 25.11.2013, Elina Leinonen

Kipinöitä! -hankkeen kokoama kansalaisraati haastaa julkilausumallaan Oulun kaupungin ja vapaaehtoistoimijat kehittämään vapaaehtoistoiminnan ja yhteisöllisyyden edellytyksiä.

Ensimmäistä kertaa Oulussa järjestetty kansalaisraati kokoontui syys-lokakuussa 2013 neljänä iltana kehittämään uusia ideoita vapaaehtoistoimintaan lähiyhteisöissä. Raadissa oli mukana taustoiltaan monipuolinen 17 henkilön joukko oululaisia. Kansalaisraati oli Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Kipinöitä! -hankkeen (RAY 2012-2016) kokoama.

Kansalaisraati laati aiheesta julkilausuman, joka haastaa Oulun kaupungin ja kaikki vapaaehtoistoiminnan parissa toimivat järjestöt, yhdistykset ja yhteisöt

  • kehittämään Oulusta vapaaehtoistoiminnan edelläkävijää
  • tukemaan yhteisöllisyyttä asuinalueilla
  • kehittämään vapaaehtoistoimintaan liittyvää koulutusta
  • lisäämään tavallisten kaupunkilaisten osallisuutta päätöksenteossa
  • sekä vahvistamaan erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden osallistumisen mahdollisuuksia työssä ja vapaa-ajalla.

Julkilausuma esitellään 4.12.2013 klo 15.30 järjestettävässä kansainvälisen vapaaehtoisten päivän juhlassa Oulun kaupungintalon juhlasalissa. Juhlan järjestävät yhteistyössä VARES-verkosto, SOSTE ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Kipinöitä!-hanke.

Kaikki vapaaehtoistoimintaa harrastavat ja asiasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua juhlaan osoitteessa http://www.toimeksi.fi/fi/vetvarespaiva tai puh. 050 3484 676

Kommentit

Hannu Liljamo kommentoi 12.12.2013 klo 13:59 #

Jossain vaiheessa on syytä hoksauttaa Oulun päättäjiä, jos/kun julkilausumamme ei saa aikaan päätöksiä tai keskustelua päättäjien ja valtuutettujen keskuudessa.


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.