OsalliSEKSI-kortteli herätti kiinnostusta Apuvälinemessuilla

Kirjoitettu: 9.11.2019, Katri Malte-Colliard

Tampereen Messukeskuksessa järjestettävät Apuvälinemessut keräävät joka toinen vuosi jopa 15 000 kävijää. Tänä vuonna toimme messuille ensimmäistä kertaa sosiaalisten kohtaamisten ja seksuaalisuuden apuvälineitä esittelevän osaston.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Jotta kukaan ei jäisi yksin -hanke toteutti Apuvälinemessuille yhdessä monien yhteistyökumppaneidemme kanssa uudenlaisen messuosaston, jossa on ollut mahdollista tutustua erilaisiin osallisuuden apuvälineisiin. Kolmen messupäivän aikana 7.-9.11. #osalliSEKSI-teemakorttelissa on ollut tarjolla monipuolisia tietoiskuja ja juttuhetkiä asiantuntijoiden kanssa. Elävästä kirjastosta messukävijät ovat voineet lainata kokemusasiantuntijan eli toisen ihmisen juttukumppaniksi. Messuosaston makuuhuoneessa esillä on ollut laaja valikoima seksuaaliterveyden apuvälineitä, joihin on saanut tutustua rauhassa asiantuntijoiden opastuksella.

Messukävijöitä on osastolla riittänyt ja aihe puhuttaa ja mietityttää sekä sosiaali- ja terveyden alan ammattilaisia että apuvälineistä oman elämän helpottajana kiinnostuneita ihmisiä. Tämä on ollut meille hieno kokemus! Toivottavasti aihe on yhtä näyttävästi esillä myös seuraavilla Apuvälinemessuilla. Tarvetta avoimelle keskustelulle on.

Kanssamme messukorttelissa ovat olleet Aspa-säätiö, Autismisäätiö, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry, Kehitysvammaliitto ry, KVPS Tukena Oy, Kynnys ry, Maukaste, Me Itse ry, Mielen ry, Pirkanmaan Seta ry, Sexpo-säätiö, Setlementti Tampere ry ja Tasapainoiseksi.fi Terapia-, kuntoutus- ja koulutuspalvelut.

Kuvia

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.