Loiste-hanke etsii kuntakumppaneita ja peruskouluja mukaan toimintaansa

Kirjoitettu: 18.9.2018, Petteri Kukkaniemi

Olisiko teidän kunta tai peruskoulu valmis kehittämään toimintaansa ja palvelujaan nepsylapsille sekä heidän perheilleen sopiviksi?

Loiste-hankkessa tuetaan perheitä, joissa lapsella / lapsilla on neurokirjoa (mm. ADHD, ADD, Tourette, Asperger, Austisminkirjo). Haluamme olla mukana kehittämässä palveluita ja tukimalleja koko perheen voimavarojen vahvistamiseksi. 

Perheet, joissa lapsella on nepsykirjoa, jäävät monesti kuntien ja kaupunkien palvelujärjestelmän ulkopuolelle. Perheiden arki on hyvin kuormittavaa ja he ovat suuressa riskissä uupua ja syrjäytyä yhteisöistä ja yhteiskunnasta. Nämä lapset eivät tarvitse fyysistä tai hoidollista huolenpitoa, mutta he tarvitsevat jatkuvaa, sitovaa tukea ja ohjausta. Tarvitaan suunnittelua ja ennakointia, sen kaikissa muodoissa. Lapsen toimintakyky voi vaihdella päivästä ja tilanteesta riippuen. Vanhemmat tarvitsevat paljon psyykkisiä voimavaroja arkeensa, koska lapsista huolehtimien on haastavaa ja monella tapaa kuormittavaa. Myös koululla on iso merkitys lapsen ja perheen jaksamisessa, sen helpompi mitä paremmin koulu sujuu. 

Jos koette, että teidän kunta / kaupunki tai koulu haluaisi kehittää toimintaansa ja palvelujaan näille lapsille sekä perheille sopiviksi, olkaa yhteydessä. Toimintamuodoista voidaan sopia erikseen. 

Kommentit

Hanna Kallio-Kokko kommentoi 24.9.2018 klo 09:13 #

Vihannin erityislasten vanhempien vertaistukiryhmä on valmis lähtemään hankkeeseen mukaan.


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja