KVPS-koti Aurinkolinna rakenteilla Espoossa

Kirjoitettu: 26.3.2018, Katri Malte-Colliard

20 asukasta saa uuden kodin joulukuussa 2018

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön rakennuttama KVPS-koti Aurinkolinna on rakenteilla Espoon Lintuvaaraan. Kodin peruskivenmuuraustilaisuutta vietetään maanantaina 26.3.2018 klo 14 rakennustyömaalla, osoitteessa Korpraalintie 2, 02680 Espoo. Tilaisuudessa pitää puheenvuoron mm. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n johtaja Jarmo Linden.

Hanke on saanut alkunsa kehitysvammaisten nuorten vanhempien aloitteesta rakentaa itsenäiseen asumiseen siirtyville nuorille yhteisöllinen ja toimiva koti. Tavoitetta edistämään on vuonna 2009 perustettu yhdistys Espoon Aurinkolinna ry. Hanke siirrettiin Kehitysvammaisten Palvelusäätiölle vuonna 2016. Ara toimii Kehitysvammaisten Palvelusäätiön ohella hankkeen rahoittajana.

Aurinkolinnaan rakennetaan koti 20 kehitysvammaiselle ihmiselle. Kullakin asukkaalla on 30 m2 suuruinen, esteettömällä kylpyhuoneella ja pienellä keittiöllä varustettu asunto, minkä lisäksi kaksikerroksisessa rakennuksessa on yhteisiä oleskelu- ja keittiötiloja. Yhteistilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut niiden monikäyttöisyys. Yhteistilat on jaoteltu erikokoisiksi ”tupakeittiöiksi”, joiden käyttö muotoutuu asukkaiden tarpeista ja toiveista riippuen eri käyttötarkoituksiin.
Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli.

Rakennus toteutetaan kuhmolaisessa Elementti Sampo Oy:n tehtaassa pintakäsittelyjä myöten valmiiksi työstetyistä clt-massiivipuurunkoisista tilaelementeistä ja osittain paikalla rakentaen clt- ja puupilari-palkki-rakenteisena. Pääurakoitsijana toimii MM Yritysrakentaja Oy.

Rakennustyöt alkoivat maaliskuussa ja koti valmistuu joulukuussa 2018.

Hanketta on valmisteltu yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Espoon kaupunki on valinnut tulevaksi palveluntuottajaksi KVPS Tukena Oy:n. KVPS-koti Aurinkolinnassa henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Palvelutoiminta luo noin 20 uutta työpaikkaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Kuvia

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja