Kiinteistö Oy Salon Paulinpuisto harjakorkeudessa

Kirjoitettu: 15.8.2019, Elina Leinonen

Vietimme lämminhenkisiä harjannostajaisia uusimmassa kodissamme, KVPS-koti Paulinpuistossa Salossa. Rakennuttajana tarjosimme perinteisen hernekeittolounaan ja kahvit tuleville asukkaille ja heidän läheisilleen, rakentajille ja yhteistyökumppaneille.

Kiinteistö Oy Salon Paulinpuiston harjannostajaisia vietettiin torstaina 15.8.2019 rakennustyömaalla (os. Turuntie 27, Salo), missä oli myös mahdollisuus tutustua tulevaan kotiin. Rakennuttaja tarjosi perinteisen hernekeittolounaan ja kahvit tuleville asukkaille ja heidän läheisilleen, rakentajille ja yhteistyökumppaneille. Juhlapuheen piti Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n johtaja Jarmo Linden.

Uuden kodin rakennuttaa Kiinteistö Oy Paulinpuisto, jonka osakkaina ovat salolainen Riitta Nieminen ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on myöntänyt hankkeeseen erityisryhmien investointiavustusta ja korkotukilainan. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co Oy. Rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2018, ja rakennus valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä.

Nelikerroksinen rakennuksen kolmeen ylimpään kerrokseen valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 18 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kullakin asukkaalla on pienellä keittiöllä ja kylpyhuoneella varustettu asunto. Alimpaan kerrokseen tulee tiloja talon asukkaiden yhteiseen kohtaamiseen sekä terapia-allas esteettömine saunatiloineen.

Hanketta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Salon kaupungin vammaispalveluiden kanssa. Tuleva palveluntuottaja on Kehitysvammaisten Palvelusäätiön omistama KVPS Tukena Oy. Salon kaupunki vastaa tulevan kodin asukasvalinnoista.

Uusi koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua, joka sisältää asukkaan tarvitseman yksilöllisen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että hänen on mahdollista elää omannäköistään, turvallista ja hyvää arkea.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen muutto lapsuudenkodista on suuri elämänmuutos sekä hänelle itselleen että hänen perheelleen. Tulevat asukkaat ja heidän läheisensä ovat osallistuneet Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään, keväällä alkaneeseen muuttovalmennukseen.

Kommentit

Ulla Topi kommentoi 28.8.2019 klo 22:01 #

Onnea Kiinteistö oy Paulinpuiston asukkaat nyt jo etukäteen vaikka Palvelukoti Paulinpuisto on suuri asia Salon Kehitysvammaisten Tuki ry hallitukselle ja siellä oleville jäsenille.
Hanke on ollut vireillä ainakin 10v ,minun mielestäni tulevat asukkt ja perheet ovat ansainneet oman kodin .
Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan kotiin ja yksilöllisiin tukipalveluihin.
Kuljetuspalvelut,Henkilökohtainen apu, päivätoiminta jne.


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja