Kehitysvammaisten viikon teemana osallisuus

Kirjoitettu: 30.11.2018, Elina Leinonen

Kehitysvammaisten viikon 1.–7.12.2018 teemana on tänä vuonna osallisuus. Viikon aikana järjestetään paljon tapahtumia eri puolilla Suomea.

Kehitysvammaisten Tukiliiton, tukiyhdistysten ja Me Itse -yhdistyksen paikallisten ryhmien järjestämällä Kehitysvammaisten viikolla keskustellaan tänä vuonna monella paikkakunnalla kehitysvammaisten ihmisten osallisuudesta ja itsenäisyydestä. Teemaviikon tunnus 2018 on “Itte saa päättää” ja hashtagina sosiaalisessa mediassa #kohtaamut.

Viikon aikana vietetään myös Kansainvälistä vammaisten päivää 3.12. ja Kansainvälistä vapaaehtoistoiminnan päivää 5.12.2018.

Kehitysvammaisten viikolla yhdistykset järjestävät tapahtumia ja tempauksia, joiden tarkoitus on mukavan tekemisen lisäksi lisätä tietoa kehitysvammaisten ihmisten oikeuksista. Tapahtumapaikkoja on huikeasti: Espoo, Haapavesi, Hamina, Helsinki, Huittinen, Hämeenlinna, Imatra, Inari, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kaarina, Kajaani, Kauhajoki, Kalajoki, Kiukainen, Kristiinankaupunki, Kuhmo, Lapinlahti, Lieksa, Merikarvia, Mäntyharju, Oulainen, Oulu, Pielavesi, Pori, Posio, Pudasjärvi, Punkaharju, Riihimäki, Rovaniemi, Sastamala, Seinäjoki, Suonenjoki, Tampere, Tyrnävä, Ylikiiminki ja Varkaus.

Tapahtumat on koottu Kehitysvammaisten Tukiliiton kotisivuille Teemaviikon tapahtumat -sivulle.

Lisätietoja

Jaana Teräväinen, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
jaana.teravainen@tukiliitto.fi, puh. 050 4656 282

Kehitysvammaisten Tukiliitto, ajankohtaista: Kehitysvammaisten viikko

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.