Kansainvälinen raportti julkaistu – Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perhelomitus yhtenä esimerkkinä

Kirjoitettu: 18.3.2019, Katri Malte-Colliard

Perhelomitus on nostettu esiin yhtenä esimerkkinä hyvästä, työelämän yhdenvertaisuutta edistävästä käytännöstä.

Social Services Europe on voittoa tavoittelemattomien sosiaali- ja terveysalan palveluntarjoajien eurooppalainen verkosto. Verkosto on hiljattain julkaissut raportin siitä, kuinka tärkeää vammaisen lapsen hoitoon saatavan tuen merkitys on etenkin äitien työssäkäynnin mahdollistamiseksi.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perhelomitus on raportissa nostettu esiin yhtenä esimerkkinä hyvästä, työelämän yhdenvertaisuutta edistävästä käytännöstä.

Raportissa perhelomitusta kuvaillaan näin:

Perhelomitus on suunnattu perheille, joissa on kehitysvammainen tai erityistä tukea tarvitseva lapsi. Palvelu mahdollistaa omaishoitajina toimiville vanhemmille vapaa-aikaa muutamasta tunnista jopa usean viikon lomaan. Palvelun piirissä on noin 180 perhettä vuosittain. Kolmasosassa näistä perheistä on useampi kuin yksi erityistä tukea tarvitseva lapsi.

Perhelomituksen palvelut suunnitellaan aina yksilöllisesti yhdessä jokaisen perheen kanssa. Perhelomittajilta tämä vaatii erityisen vahvaa ammattitaitoa ja kykyä kunnioittaa perheiden omia toimintatapoja.

Palvelu on auttanut monia vanhempia löytämään selkeämmät keskinäiset roolit ja paremman tasapainon arjessa. Koska tavoitteena on koko perheen tukeminen, palvelulla voi pitkällä tähtäimellä olla merkittävää vaikutusta sekä lasten koulumenestykseen, että vanhempien työllistymismahdollisuuksiin. Perhelomitus onkin mahdollistanut monissa perheissä molempien vanhempien työssäkäynnin.

Voit lukea koko raportin tästä linkistä (englanniksi).

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön perhelomituksesta löydät lisätietoa täältä.

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja