Ei myytävänä! -kansalaisaloite esillä koko ensi viikon!

Kirjoitettu: 13.4.2018, Elina Leinonen

Ei myytävänä! -kansalaisaloite on ensi viikolla esillä monin tavoin: Tiistaina eduskunnan talousvaliokunnassa, perjantaina YLE TV1:n Perjantai-dokumentissa sekä lauantaina ja sunnuntaina YLE TV1:n Flinkkilän ja Tastulan Kohtaamisia-keskusteluohjelmassa. Kannattaa olla kuulolla!

Julkinen kuuleminen eduskunnan talousvaliokunnassa

tiistaina 17.4.2018 klo 12.00 alkaen

Ei myytävänä! -kansalaisaloite etenee seuraavaksi eduskunnan talousvaliokunnan julkiseen kuulemiseen tiistaina. Aloitteen tekijöitä tilaisuudessa edustavat Markku Virkamäki Kehitysvammaisten Palvelusäätiöstä, Jyrki Pinomaa Kehitysvammaisten Tukiliitosta, Tarja Parviainen Autismi- ja Aspergerliitosta, Marju Silander CP-liitosta sekä Markku Niemelä Vammaisfoorumista. Tilaisuudessa kuullaan myös muita asiantuntijoita.

Julkista kuulemista voi seurata eduskunnan verkkosivuilta: Eduskunnan suora verkkolähetys

Perjantai-ajankohtaisdokumentti

YLE TV1, perjantaina 20.4.2018 klo 21.05–22.00

Perjantai-dokumentissa tavataan 25-vuotias Petteri Vuorenmaa, jonka arki mullistui puolitoista vuotta sitten, kun asumisyksikön palvelut kilpailutettiin ja suurin osa henkilökunnasta vaihtui. Vieraina myös maailmalla uraa tekevä malli Maija Mattila, Pertti Kurikan Nimipäivien basisti Sami Helle sekä kansanedustajat Simon Elo ja Kristiina Salonen.

Perjantaissa kysytään, ovatko kehitysvammaiset ihmiset tämän päivän huutolaisia. Onko oikein, että heidän elämänsä perusturvallisuus altistetaan kilpailutukselle? Se palveluntuottajako hoitaa, joka halvimmalla myy?

Kohtaamisia-keskusteluohjelma

YLE TV1, lauantaina 21.4.2018 klo 17.10–18.00
YLE TV1, sunnuntaina 22.4.2018 klo 9.05–9.55

Anne Flinkkilän ja Maarit Tastulan Kohtaamisia -ohjelmassa ovat keskustelemassa poikansa ihmisarvoisen asumisen puolesta taisteleva toimittaja ja äiti Terhi Vanha sekä taiteilija ja vammaisvaikuttaja Jenni-Juulia Wallineimo-Heimonen.

Ohjelmassa keskustellaan muun muassa siitä, mitä merkitsee vammaisten ihmisten koko elämän mittainen avun ja tuen tarve. Kuinka palveluiden kilpailutukset ja niiden tuomat muutokset uhkaavat romuttaa vammaisten ihmisten elämän perusturvan? Uusintakilpailutusten myötä yhä uudestaan ja uudestaan.

Kommentit

Aino Raudaskoski kommentoi 14.4.2018 klo 09:54 #

Surullista ja epävarmaa aikaa kehitysvammaisille,heidän läheisilleen ja hoitajille.


Sami Mitsman kommentoi 16.4.2018 klo 20:26 #

Tämä aihe on nyt tosi ajankohtainen kun oma tyttäremme muuttaa uuteen asumisyksikköön Kuopiossa, sitä ennen kävimme henkisen helvetin läpi kun tyttäremme muiden kuopiolaisten tavoin päätettiin sijoittaa isossa kehitysvammaisten kuntoutuskeskuksessa saattohoidon tiloihin. Toisessa päässä on on saattohoidettavat ja toisessa päässä nämä kuopiolaiset nuoret aikuiset Toki taso heidän välillään henkisen ja fyysisen kunnon välillä ovat erilaiset ja moninaiset mutta kuitenkin kävi niin ettei meille annettu muuta vaihtoehtoa viime kesänä kuin alistua muiden eli johdon tahtoon. Tästä seurasi paljon käyttäytymiseen liittyviä ongelmia ja tilat ovat tosi rajalliset. Tilanne alkaa nyt olla suhkot seesteinen kun lapsemme on jälleen sopeutunut uusiin tiloihin ja hoitajiin, mutta jospa nyt syksy toisi valon elämäämme. myös vanhemmille.


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.