Aurinkolinnassa juhlittiin harjannostajaisia

Kirjoitettu: 28.8.2018, Elina Leinonen

KVPS-koti Aurinkolinna Espoossa on nyt harjakorkeudessa. Nuorten ja perheiden pitkäaikainen unelma omasta kodista on päivä päivältä lähempänä!

KVPS-koti Aurinkolinnan lämminhenkistä harjannostajaisjuhlaa vietettiin maanantaina 27.8.2018 uuden kodin rakennustyömaalla. Rakennuttaja tarjosi perinteisen hernekeittolounaan ja kahvit tuleville asukkaille ja heidän läheisilleen, rakentajille ja yhteistyökumppaneille.

Juhlapuheen tilaisuudessa piti sisäministeri Kai Mykkänen. Ministeri iloitsi puheessaan, että perheiden liki kymmenen vuotta ajama ja valmistelema hanke on vihdoin toteutumassa. Hän kiitti myös modernia ja laadukasta puurakentamista, joka edustaa hänen mukaansa suomalaisten erityistä osaamista.

Aurinkolinna-hanke on saanut alkunsa kehitysvammaisten nuorten vanhempien aloitteesta rakentaa itsenäistyville nuorilleen yhteisöllinen ja toimiva koti. Aurinkolinnan rakennuttaa Kehitysvammaisten Palvelusäätiö, ja palveluntuottajaksi on valittu KVPS Tukena Oy. Hanketta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä Espoon kaupungin ja Espoon Aurinkolinna ry:n kanssa. Rakennustyöt alkoivat maaliskuussa ja koti valmistuu lokakuussa 2018.

Espoon Lintuvaarassa sijaitsevaan Aurinkolinnaan valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 20 asukkaalle. Kullakin asukkaalla on yli 30 m2 suuruinen, pienellä keittiöllä ja kylpyhuoneella varustettu asunto. Kaksikerroksinen rakennus koostuu neljästä kotiryhmästä. Yhteistilojen suunnittelun lähtökohtana on ollut monikäyttöisyys, ja niiden käyttötarkoitukset muotoutuvat asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Aurinkolinna edustaa modernia puutalorakentamista: Asunnot on tehty kuhmolaisessa Elementti Sampo Oy:n tehtaassa pintakäsittelyjä myöten valmiiksi työstetyistä massiivipuurunkoisista tilaelementeistä, jotka on kuljetettu rekoilla Kuhmosta Espooseen. Julkisivuverhouksena käytetään luonnollisesti harmaantuvaa mäntypaneelia. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli ja pääurakoitsijana toimii VRP Etelä-Suomi Oy.

Aurinkolinna tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitseville asukkaille. Asumispalvelut sisältävät asukkaan tarvitseman yksilöllisen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että hänen on mahdollista elää omannäköistään, turvallista ja hyvää arkea. Palvelutoiminta luo 20 uutta työpaikkaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille. Palveluntuottaja, KVPS Tukena Oy, tuottaa Hyvä Elämä -palveluita vuosittain 100 kunnalle ja 1000 asiakkaalle yli 30 palveluyksikössä eri puolilla Suomea.

Espoon kaupunki on valinnut kodin tulevat asukkaat. Asukkaat ja heidän läheisensä ovat osallistuneet Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään muuttovalmennukseen.

Kuvia

Kommentit

Marja Pelkonen kommentoi 20.9.2018 klo 13:53 #

Hei iloiset onnittelut onnistuneen hankkeenne johdosta


Marja Pelkonen kommentoi 20.9.2018 klo 13:56 #

Hei iloiset onnittelut onnistuneen hankkeenne johdosta


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja