Nyt on yhdessä vaikuttamisen aika!

Kirjoitettu: 14.6.2017, Markku Virkamäki

Ei myytävänä! -kansalaisaloite on kerännyt jo liki 3000 kannattajaa kahden ensimmäisen vuorokauden aikana. Vammaisten ihmisten oikeuksien toteutuminen on koettu vahvasti yhteiseksi asiaksi, johon on tärkeää vaikuttaa. Nyt tarvitaan yhteistyössä vahvaa vaikuttamista ja viestintää, jotta aloite löytää kannattajansa!

Kaikkien suomalaisten vammaisjärjestöjen yhteinen kansalaisaloite hankintalain soveltamisalan rajauksesta on käynnistynyt. Vammaisjärjestöt esittävät, että vammaisten henkilöiden elämänmittaisten, välttämättömien palveluiden järjestäminen jätetään soveltamisalan ulkopuolelle.

Vammaisfoorumi ry ja Kehitysvamma-alan asumisen neuvottelukunta (KVANK) edustavat näitä järjestöjä. Vammaisfoorumin puheenjohtaja Kalle Könkkölä toimii yhtenä keskeisenä aloitteentekijänä ja suojelijana. Olemme saaneet suojelijoiksi europarlamentaarikot Merja Kyllösen, Sirpa Pietikäisen sekä Nils Torvaldsin, kansanedustajat Tiina Elovaaran, Johanna Karimäen, Kristiina Salosen, Jutta Urpilaisen ja Sari Tanuksen, näyttelijä Sara Paavolaisen sekä muusikot Kari Aallon ja Sami Helteen Pertti Kurikan nimipäivistä.

Kansalaisaloite on käynnistynyt vahvasti. Kahdessa vuorokaudessa olemme saaneet jo lähes 3000 kannattajaa. On kuitenkin suuri vaara, että ajattelemme kansalaisaloitteeseen vaadittavan määrän 50000 kannattajaa tulevan helposti.

Pyydänkin ja innostan kaikkia vammaisjärjestöissä toimivia ja työskenteleviä henkilöitä kertomaan tästä kansalaisaloitteestamme ystäville, sukulaisille, naapureille sekä muille kanssaihmisille. Tämä on konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, että ihmisoikeuksia, osallisuutta ja oikeussuojakeinoja loukkaava palveluiden järjestämistapa saadaan eduskunnan käsittelyyn ja muutetuksi. Olemme tehneet tämän asian puolesta yhteistyötä jo pitkään. Meitä on kyllä kuultu, mutta ne kuulemiset eivät ole johtaneet tarpeelliseen muutokseen.

Olemme avanneet kansalaisaloitteelle omat kotisivut www.eimyytavana.fi, jota kautta pääsee sähköisesti allekirjoittamaan aloitteen.

Meillä on myös paperinen kannatuslomake, jonka kautta voi tulla aloitteeseen mukaan. Paperista kannatusilmoitusta tullaan keräämään siellä, missä ihmisiä kokoontuu ja sitä saa vammaisjärjestöjen kautta. Kaikki paperiset kannatuskortit toimitetaan yhtä aikaa Oikeusministeriöön ja siksi ne tulee toimittaa 12.11.2017 mennessä Kehitysvammaisten Palvelusäätiöön, osoitteeseen Pinninkatu 51, 33100 Tampere.

Kommentit

Leena Makkonen kommentoi 15.6.2017 klo 10:43 #

Oikean asian puolesta


sari@silvo.fi kommentoi 23.6.2017 klo 15:31 #

Allekirjoitettu on. Hyvää juhannusta kaikille!


Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.