Terve-Sos 2017: Mistä koostuu hyvä elämä?

Kirjoitettu: 10.5.2017, Elina Leinonen

Osallistuimme Terve-Sos 2017 -tapahtumaan ja kysyimme vierailtamme, mistä koostuu hyvä elämä. Rakkaus, yhdenvertaisuus ja oma koti nousivat tärkeimmiksi hyvän elämän osasiksi.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja KVPS Tukena Oy osallistuivat 4.–5.5.2017 sosiaali- ja terveysalan vuotuiseen suurtapahtumaan, Terve-Sos 2017 -messuille, Messukeskuksessa Helsingissä.

Rakensimme hyvän elämän puun

Yleisökilpailumme teemana oli tänä vuonna "hyvä elämä". Kysyimme messuvierailta, mikä heidän mielestään on tärkeintä hyvässä elämässä. Rakensimme osastoillamme vierailleiden kanssa hyvän elämän puun, joka sai tapahtumapäivien aikana hienon lehtiverhon.

Kyselymme pohjasi hieman soveltaen englantilaisen filosofin, sosiaalipalveluiden uudistajan Simon Duffyn malliin hyvästä elämästä ja kansalaisuuden avaimista. Siinä keskiössä on elämän tarkoitus, jonka toteutumista tukevat sellaiset hyvän elämän osaset kuin rakkaus, vapaus, koti, raha ym. Simon Duffy on työskennellyt kehitysvammaisten ihmisten täysivaltaisen kansalaisuuden toteutumiseksi, mutta samat asiat ovat yhtä lailla tärkeitä kaikille ihmisille.

Messuvieraidemme mielestä kolme tärkeintä hyvän elämän rakennusainesta olivat

  1. Rakkaus (36 % vastauksista)
  2. Yhdenvertaisuus (24 %)
  3. Koti (12 %)

Onnittelut voittajille!

Arvoimme onnelliset voittajat yli 200:n yleisötehtäväämme osallistuneen joukosta. Kiitämme kaikkia osallistujia. Onnittelut voittajille!

  • Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Reino-tohvelit voitti Tiina Ahonen Espoosta
  • KVPS Tukena Oy:n Aalto-maljakon voitti Satu Räsänen Helsingistä

Toivottavasti tapaamme jälleen ensi vuonna Terve-Sos -tapahtumassa!

Kuvia

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


Lisätietoja