Kuinka pankinjohtaja pärjäsi Pappilanpuistossa?

Kirjoitettu: 28.6.2017, Elina Leinonen

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja KVPS Tukena Oy ovat mukana Osuuspankin Hiiop - 100 vuotta vapaaehtoistyötä -kampanjassa, joka pyrkii edistämään vapaaehtoistyötä ja saattamaan auttajat ja avuntarvitsijat yhteen. Pankinjohtaja Mikko Rosenlund työskenteli päivän Pappilanpuiston asumispalveluissa.

– Tiesin jo tullessani, että Kehitysvammaisten Palvelusäätiö tekee arvokasta työtä. Pappilanpuistossa on lämmin henki. Tulee sellainen fiilis, että ihmiset välittää toisistaan ja haluaa auttaa, Tampereen Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Mikko Rosenlund sanoo.

Mikko Rosenlund osallistui asukkaiden arkeen heitä tukien ja avustaen: Päivään sisältyi ostosretki Ideaparkiin; kotona siivottiin, imuroitiin ja vaihdettiin petivaatteita yhdessä asukkaiden kanssa.

 – On ollut mukavaa jutella päämiesten ja henkilökunnan kanssa, tutustua ihmisiin ja toimintaan. Hienoa, että Pappilanpuisto on asukkaiden koti, eikä mikään laitos. Täällä on turvallista ja kotoisaa, kaikki saavat tarvitsemansa tuen, Mikko Rosenlund pohtii.

Kuvat: Suklaapuuro syntyi Marita Leponiemen kanssa. Sitten Timo Heinola tarttui kädestä ja halusi esitellä oman kotinsa.

Tavoitteena 100 vuotta vapaaehtoistyötä

Hiiop - 100 vuotta vapaaehtoistyötä on valtakunnallinen vapaaehtoistyön tempaus, joka alkoi Osuuspankkiryhmän henkilökunnan aloitteesta juhlistaa näin 100-vuotiasta Suomea. Mukana on 12 000 osuuspankkilaista, joille työnantaja tarjoaa mahdollisuuden tehdä vuoden aikana yhden työpäivän vapaaehtoistyötä. Myös Osuuspankin luottamushenkilöt ja asiakkaat haastetaan osallistumaan. Tavoitteena on saattaa auttajat ja avuntarvitsijat yhteen – tehdä yhdessä 100 henkilötyövuotta vapaaehtoistyötä!

 – Olemme hyvässä alussa. Vapaaehtoisia olisi alkuun ollut enemmänkin, mutta sopivia työpaikkoja puuttui, Mikko Rosenlund kertoo.

Löydä oma tapasi auttaa: www.hiiop100.fi

Kuvia

Kommentoi

Osallistu keskusteluun, ota kantaa ja kerro ajatuksesi!

Täytäthän kaikki kentät. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.